fbpx

Sainz elárulta, miként áll hozzá a csapattársa elleni párharchoz

Carlos Sainz tavaly megszerezte a Ferrari egyetlen győzelmét, de a világbajnoki tabellán csapattársa, Charles Leclerc mögött a hetedik helyen végzett. Nemrég elárulta, hogyan próbál felülkerekedni monacói riválisán.

Carlos Sainz és Charles Leclerc immár három éve csapattársak, és a monacói jelenleg előnyben van a csapaton belüli párharcban: Sainz a 2021-es világbajnokságon ötödik lett, ami még csapattársánál ugyan jobb eredmény volt, míg Leclerc a következő évben második lett, és a spanyolnak ismét be kellett érnie az ötödik hellyel. A tavalyi szezonban Leclerc az ötödik, Sainz pedig a hetedik helyen végzett a bajnokságban. A spanyol legalább azzal vigasztalódhatott, hogy tavaly ő szerezte a Ferrari egyetlen futamgyőzelmét Szingapúrban, megakadályozva ezzel, hogy a Red Bull Racing rögtön az összes diadalt megszerezze a főfutamokon.

Sainzot többek között azért is tör csúcsteljesítményre, mert erős csapattárssal rendelkezik, akivel egyébként jó kapcsolatot ápol, ahogy azt a DAZN-nek adott interjújában is hangsúlyozta:
„Minden versenyen csak fél tized választ el minket egymástól. Ez jól jön a gyors körök esetében, ahogyan akkor is, amikor a rajtnál pozíciókat kell szerezni. Jól kijövünk egymással is, szerintem ez a legjobb a csapat számára is. Van két versenyzőjük, akik egymást hajtják. Egészséges verseny van közöttünk, de mindig a csapat az első. Próbálok támadni, amikor kell, és kontrollálni magam, amikor erre van szükség” ─ árulta el a spanyol, hogy miként áll hozzá a csapattársa elleni párharchoz.

Az ex-versenyző szerint Leclerc jobb, mint Sainz, és versenyre tudna kelni Verstappennel

Forrás :