fbpx

Hivatalos: Bejelentette a Sauber, hogy milyen néven indul 2024-ben a Forma-1-ben

A Sauber csapat 2018 óta élvezte az Alfa Romeo támogatását, így ezen a néven is szerepeltek a Forma-1-ben. Legutóbbi hivatalos nevük Alfa Romeo F1 Team Stake volt.

2023 végeztével azonban megszűnik az Alfa támogatása, az kivonul a sportból, így a Sauber is új néven – és ennek megfelelően valószínűleg új megjelenéssel is – áll majd rajthoz a következő szezonban.

Korábban azt pletykálták, hogy az új név Stake F1 Team Kick Sauber lesz, ezt azonban a csapat cáfolta.

Most viszont, 2024 január hivatalosan is bejelentették, hogy 2024-ben a Valtteri Bottasszal és Guanyu Zhouval induló csapat neve Stake F1 Team lett, a új logójuk pedig az alábbi:

A csapat hivatalos közleménye szerint „a Stake F1 Team egy vadonatúj, dinamikus és izgalmas korszak kezdetét jelzi – egy olyan korszakét, amely szakít a hagyományos sport- és szórakoztatóipari szponzorációs koncepciókkal. Célja, hogy izgalmas módon újrafogalmazza a marketingaktiválásokat, nem hagyva érintetlenül egyetlen hagyományt sem, és megkérdőjelezve a status quo-t.”
A Stake-et 2017-ben alapította egy technológiai és fogadási iparági vállalkozókból álló csoport, és azóta a sport és a szórakoztatás világában vezető szerepet tölt be. A Stake fokozottabb szerepvállalása a Forma-1 világában tovább erősíti a márka sokszínű partneri listáját, amely olyanokat is magában foglal, mint a kanadai szupersztár Drake, az Everton Football Club, az UFC; és még sokan mások.

A Stake 2024-es F1-es naptár során egy sor nagyszabású élményt tervez – kezdve az új C44-es februári bemutatójával.

„A tavalyi szezon jelentette a Stake Forma-1-es útjának kezdetét, és a márka új szerepe a Stake F1 Team élén a természetes és izgalmas következő lépést jelenti ezen az úton” – mondta Alessandro Alunni Bravi, a csapat képviselője. ” A Stake nem csak sikeresen kiaknázta a Forma-1 növekvő rajongótáborát, hogy növelje saját közösségét; hanem egy teljesen új közönséget is bevezetett a sportágba, ami nemcsak a csapatunknak, hanem mindenki másnak is hasznára vált az F1-ben. Lehetőségünk volt részt venni néhány hihetetlen aktivitásban a Stake néhány nagykövetével, köztük az argentin futballlegenda Sergio Agueróval és az indiai-kanadai rapperrel, Karan Aujlával. A 2024-es év egy új lapot nyit, és lehetőséget ad arra, hogy még többet, még jobban és még messzebbre jussunk: még izgalmasabb eseménynaptár elé nézünk az új szezonban.”

űEdward Craven, a Stake társalapítója elmondta: „Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy egy elektromossággal teli, vadonatúj identitást hozhatunk a Forma-1-es csapatunkba, és egy merész csapatnévvel, a Stake F1 Team nevével indíthatjuk az F1-es szezont. A sebesség, az innováció és a határok feszegetése iránti mélységes szenvedélyből táplálkozva most már ideális helyzetben vagyunk ahhoz, hogy 2024-től és azon túl, soha nem látott magasságokba repítsük a csapatot. Az elkövetkező évek izgalmas utazásnak ígérkeznek, néhány olyan elképesztő aktivitással, amelyek újradefiniálják az izgalmakat a pályán és azon kívül is. Szóval, készüljetek fel és maradjatok velünk, ahogy a Stake F1 Team felgyorsul egy izgalmas jövő felé!”

Akhil Sarin, a Stake marketingigazgatója hozzátette: „Az elmúlt szezon bizonyította, hogy a Stake milyen marketing- és médiaértéket hozott az F1-es csapat számára, különösen a digitális területen. A partnerség első szakasza sikeresen növelte a globális márkaismertséget minden érdekelt fél számára. A Stake-nél készen állunk arra, hogy a csapat elérhetőségét, rajongótáborát és ismertségét soha nem látott szintre emeljük. Stratégiánk középpontjában az áll majd, hogy felejthetetlen élményeket nyújtsunk, amelyek kiemelik rendíthetetlen elkötelezettségünket az innováció, a szórakoztatás és a globális összeköttetés iránt.”

Az Alfa Romeo próbált volna maradni a Forma-1-ben, de…