fbpx

Herbert ennek a versenyzőnek nagyon nem javasolja, hogy átigazoljon a Red Bullhoz

A Forma-1 korábbi versenyzője, Johnny Herbert azt üzente a McLaren sztárjának, Lando Norrisnak, hogy ne csatlakozzon a Red Bullhoz, ha felajánlják neki a lehetőséget.

Lando Norris jelenleg vitathatatlanul a leggyorsabb pilóta a száguldó cirkusz mezőnyében, aki még nem örülhetett futamgyőzelemnek. Herbert az Expressnek nyilatkozva arra biztatta a fiatal britet, hogy tartson ki a McLaren mellett. Azt hiszi, annál a csapatnál is elérheti ambícióit. A 24 éves versenyző mára beállította Nick Heidfeld rekordját a legtöbb futamgyőzelem nélküli dobogós helyezés tekintetében. A 2023-as idényben történt átalakulása kivételes volt, különösen a mexikóvárosi vezetése keltette fel az emberek figyelmét. Norris szerződése 2025-ig szól, de már más csapatok is szemmel tartják a jövőjét. A Ferrari állítólag érdeklődik a szolgálatai iránt, így Carlos Sainz helye veszélybe kerülne, ha szerződtetnék a britet. Johnny Herbert azonban most óva intette Norrist attól, hogy a Red Bullhoz igazoljon, ha erre lehetőség adódna.

Sosem könnyű Max Verstappen csapattársának lenni, ahogy azt Sergio Perez is tapasztalja jelenleg. Bár a Red Bullnál Norrisnak több esélye lenne a futamgyőzelemre, lehet, hogy végül a csapat második számú pilótája lenne, szemben azzal, hogy jelenleg a McLarennél ő a rangidős arc. A 24 éves pilótáról Herbert így beszélt:

„Azt hiszem, ha csak a versenyző szemszögéből vizsgáljuk a dolgot, akkor mindig megpróbálod kitalálni, hogy mi az, ami előnyös neked. Megéri-e most a kockázat, hogy a Red Bullhoz menjen abban a helyzetben, amiben most van? A McLaren igen jól teljesít… A McLaren is szereti, hogy az istállójuknál van. Ő akkor tud teljesíteni, amikor az autó megfelelően működik… Megérné neki kockáztatnia? Személy szerint nem, nem hiszem, hogy megérné ez a kockázat. Még mindig fiatal, egyre csak jobb lesz, még mindig fejlődni fog. Jelenleg a McLaren nagyon jó úton halad, hogy talán erősebb pozícióba kerüljön jövőre. Nyilvánvalóan várnunk kell és meglátjuk, de nem értem, miért akarná egy kicsit megnehezíteni az életét, amikor valójában nagyon jó helyzetben van, ott, ahol.”

Az, hogy Norris képes lesz-e megfogadni Herbert tanácsát, ha a Red Bull hívja, az már más kérdés. Jelenleg ők az uralkodók az F1-ben, és nem lenne könnyű visszautasítani a lehetőséget, hogy egy olyan autót vezessen, amely gyakorlatilag minden nagydíjat képes megnyerni a versenynaptárban. Az, hogy a legjobb autóval rendelkezel, még nem garantálja a sikert, hiszen Verstappen a Forma-1 történetének egyik legdurvább domináns időszakát éli. Lehet azzal érvelni, hogy Norris a jelenlegi formája alapján gyorsabb, mint Perez, de a hollandhoz való felzárkózás, illetve annak felülmúlása már más kérdés.

Norris a Verstappennel való barátáságáról: „Soha többé ne mondj ilyet!”

Forrás :