fbpx

Ez volt a 2023-as év 5 legfurcsább F1-es híre, aminek a fele sem lett igaz

A 2023-as F1-es szezon Max Verstappen elképesztő dominanciáját hozta. Az akció leginkább ő mögötte zajlottak, vagy éppen a pályán kívül.

Talán azt is lehet állítani, hogy a hírek sokszor izgalmasabbak és szórakoztatóbbak voltak, mint a versenyek.

Így az év utolsó napján vegyük hát sorra az idei szezon legfurcsább híreit:

5: A Toto Wolff-Susie Wolff „lejáratókampány”

Ez a legutóbbi furcsa eset. Az F1 irányító testülete, az FIA nyilvános vizsgálatot indított egy kiadvány, a BusinessF1 Magazine cikkére hivatkozva.
Az írás azt állította, hogy Susie Wolff az F1 Academy vezetőjeként és Toto Wolff a Mercedes F1-es csapatfőnökeként összeférhetetlenséget jelent, mert egyik a másik számára hasznos információkkal szolgálhat, a riválisok kárára. Azt is állította cikk, hogy több csapatfőnök is panaszt tett emiatt az FIA-nál.

Mint kiderült, a jelentésnek nem volt alapja, a csapatok tagadták, hogy panaszt tettek volna és úgy tűnik, itt talán pont is került a történet végére.

4: Helmut Markót kirúgják

Ezek a pletykák először egy brazil kiadványban jelentek meg, amely arról számolt be, hogy a Red Bull-os Helmut Marko és Christian Horner között komoly ellentét van kibontakozóban. A hírek szerint Horner volt az, akit a felső vezetés nagyobb szerepkörbe szeretett volna állítani, míg Marko pozíciója Sergio Pérezzel kapcsolatos megjegyzései miatt veszélybe került.
Ezeket a felvetéseket azonban Helmut Marko, és Christian Horner is gyorsan cáfolta.

3: Fernando Alonso a Red Bullhoz tart

Ezen a pletykán Fernando Alonso kifejezetten felkapta a vizet és dühös lett és hozzátette, hogy az álhírek terjesztésének következményei lesznek. Ami azonban rátett egy lapáttal, hogy erre Helmut Marko közölte, hogy őt egyáltalán nem lepéné meg, ha a pletykát eleve Alonso indította volna.

2: Fernando Alonso Taylor Swifttel jár

Ez volt az egyik legviccesebb pletyka idén. Olyannyira, hogy kicsit még Alonso is felült rá, és olyan utalásokat tett a közösségi oldalakon, amik csak megerősítették a pletykákat. Noha valós alapja sosem volt.

1: Massa 15 évvel később megvétózná a 2008-as eredményt

Felipe Massa pert indított az F1 és az FIA ellen, mivel kiderült, hogy azok időben tudtak a 2008-as, Renault-féle crashgate botrányról, de megpróbálták a szőnyeg alá söpörni. Massa pedig úgy véli, hogy ha akkor helyesen kezelték volna az ügyet és megbüntették volna a vétkes alakulatot, akkor úgy jött volna ki a lépés év végén, hogy ő (Massa) a világbajnok.
Úgy érzi „kifosztották” őt, és nem csak a bajnoki címet „vették így el” tőle, hanem elesett a bajnoki címmel járó anyagi előnyöktől is.

Megszavaztátok az év legnagyobb F1-es meglepetését, csalódását és még sok mást