fbpx

Kiderült, hogyan vélekedtek Felipe Massa F1-es peréről!

Szeptemberben robbant a hír, mi szerint 15 év elteltével Felipe Massa szeretné megszerezné a 2008-as világbajnoki címet, amit jelenleg Lewis Hamilton birtokol.

A brazil versenyzőnek nem Hamiltonnal van gondja, sokkal inkább az F1-gyel és az FIA-val, mivel kiderült, hogy azok időben tudtak a 2008-as, Renault-féle crashgate botrányról (erről részletesebben ide kattintva olvashatsz), de megpróbálták a szőnyeg alá söpörni. Massa pedig úgy véli, hogy ha akkor helyesen kezelték volna az ügyet és megbüntették volna a vétkes alakulatot, akkor úgy jött volna ki a lépés év végén, hogy ő (Massa) a világbajnok.

Úgy érzi „kifosztották” őt, és nem csak a bajnoki címet „vették így el” tőle, hanem elesett a bajnoki címmel járó anyagi előnyöktől is.

Egészen furcsa eset ez így, ennyi év távlatából, mivel alapvetően a szabályok nem teszik lehetővé, hogy ennyi idő után megóvják egy verseny, vagy egy szezon végeredményét.

Még szeptember végén arról kérdeztünk titeket, Motorsportol.hu olvasókat, hogy szerintetek célt ér-e majd Massa ezzel a pereskedéssel, milyen eredményre jut majd vele?

A szavazók 76,79%-a, tehát bőven a többség, azon a véleményen van, hogy ennek semmi eredménye nem lesz.

11,79% gondolja úgy, hogy valamiféle anyagi kártérítést ítélnek majd meg Massának, de a bajnoki cím nem cserél gazdát.

9,46%-otok vélekedik úgy, hogy a brazil mindent megkap, ami szerinte neki járt, tehát anyagi kártérítést és a bajnoki trófeát is.

Végül, de nem utolsó sorban pedig 1,96% gondolja úgy, hogy pénzügyi kártérítést nem kap majd, a bajnoki címet viszont utólag neki ítélik majd.

Kíváncsian várjuk majd a 2024-es fejleményeket az ügyben!

Massa szerint az FIA elnök kamuzik, nem is beszéltek soha