fbpx

Schumacher ügyvédje elmagyarázza, miért nincs zárójelentés az F1-ikon egészségi állapotáról

Michael Schumacher ügyvédje – Felix Damm – elmagyarázta, miért nem adtak ki zárójelentést az F1 legenda egészségi állapotáról, akinek az állapota a 2013. december 29-i síbalesete óta magánügy maradt.

A német majdnem halálos agysérülést szenvedett, és az említett baleset óta nem láthatta őt a nyilvánosság, és Schumacher azóta a svájci otthonában lábadozik. A hétszeres világbajnok állapotáról igen kevés részletet hoztak nyilvánosságra. Az LTO német médiumnak adott interjújában Damm elmagyarázta, hogy a Schumacher család miért döntött úgy, hogy nem hozta nyilvánosságra a zárójelentést Michael egészségi állapotáról:

„Mindig is a magánügyük védelméről volt szó. Megfontoltuk, hogy egy zárójelentés kiadása Michael egészségi állapotáról a megfelelő módja lenne-e ennek. Ugyanakkor ezzel még nem lett volna vége, és folyamatosan frissül. Mintha vízállás jelentéseket kellett volna készíteni, és nem a családon múlott volna, hogy mikor szűnik meg a média érdeklődése a történet iránt.”

Damm szerint ha a jelentést nyilvánosságra hozták volna, a családot még nagyobb figyelem és nyomás alá helyezték volna, hogy az idő előrehaladtával további állapotjelentéseket osszanak meg:

„A média újra és újra felkaphatna egy-egy ilyen jelentést, az „és most hogy néz ki?” dolog menne egy, két, három hónappal vagy évvel az állapotjelentés után. Ha ezután akarnánk fellépni egy ilyen tudósítás ellen, akkor az önkéntes önfeltárás érvével kellene foglalkoznunk. Amennyiben nem maga az érintett személy, hanem barátok vagy ismerősök közölnek magánjellegű információkat, akkor nem a magánélet „önkéntes önfeltárásáról” van szó. Az érintett tehát akkor is védekezhet a magánjellegű körülményei nyilvánosságra hozatala ellen, ha az információ egy ismerősétől származik.”

Újabb részletek derültek ki Michael Schumacher őrülten vad bulijairól

Forrás :