fbpx

Hamilton bevallotta, hogy beteget jelentett, hogy elblicceljen egy F1 tesztet

Lewis Hamilton elárulta, hogy annyira nem szeret tesztelni, hogy Forma-1-es pályafutása során legalább egyszer betegséget színlelt, hogy ne kelljen vezetnie.

A Mercedes versenyzője sosem titkolta, hogy mennyire nem élvezi a tesztelést, amely sokkal korlátozottabb, mint 2007-ben, amikor bemutatkozott az F1-ben. Ma már a csapatok versenyzői csak a hivatalos F1-es teszteken szoktak megjelenni, míg a tesztpilótákat privát tesztnapokra hívják, sőt, egyes esetekben még az új autók bejáratására is.

A Mercedes brackley-i központjában tartott szezon utáni gyárlátogatáson Hamilton mellett ott volt csapatfőnöke, Toto Wolff és a tartalékos Mick Schumacher. Csapattársa, George Russell azonban nem, aki rosszul érezte magát. Wolff azt mondta az összegyűlt tömegnek, hogy „George valóban beteg”, és nem kamuzik azzal, hogy rosszullétet színlelt, holott nem volt az. Hamilton rögtön hozzá is szólt:

„Meglepett. A múltban már én csináltam ilyet, hogy kihagytam a tesztnapokat, mert általánosságban véve nem szeretem a tesztnapokat. Szóval tegnap, amikor meghallottam, hogy beteg, arra gondoltam, hogy ‘á, most felülmúlt engem, egy másik szintre lépett.”

Ugyan Hamilton semmi többet nem árult el a tesztektől való távolmaradásáról, a múltban már többször is kihagyta a vezetési feladatokat, amikor betegséget jelöltek meg okként. 2015-ben a spanyolországi Circuit de Catalunya versenypályán hagyott ki egy napot, amit a csapat akkor a betegségének tulajdonított. A Mercedes akkori tesztpilótáját, Pascal Wehrleint hívták be helyette. Hamilton végül sikeresen visszatért a pilótafülkébe, és abban az évben megnyerte a világbajnokságot.

Hamilton a 2020-as Sakhir Nagydíjat is kihagyta, miután elkapta a koronavírust. Akkoriban az F1 és a nemzetközi utazási szabályok megkövetelték tőle az izolációt, miközben pozitív lett a betegségre vonatkozó tesztje, ami kizárta őt a bahreini futamból. Az egy héttel későbbi, Abu Dhabiban rendezett következő futamon tért vissza. A következő évben Hamilton bevallotta, hogy továbbra is szenved a Covid tüneteitől.

Hamilton 2017-ben átállt a vegán étrendre. Ennek tulajdonítja, hogy javult az egészsége, és segített neki megbirkózni az F1-es szezonok egyre hosszabbá válásával.

Hamilton tesztelte az új Mercedest és állítja, van benne kraft

Forrás :