fbpx

Márquez szerint Verstappen egy igazi gyilkos

A Forma-1-es bajnok Max Verstappen nemcsak a négykerekű viadalok résztvevőitől kapott dicséretet idei kivételes teljesítményéért.

A MotoGP ásza, Marc Márquez is le van nyűgözve a holland idei szereplésétől. Max Verstappen számos rekordot állított fel idén. Például 19 diadalával ő szerezte a legtöbb győzelmet egy Forma-1-es szezonban, és a spielbergi, silverstone-i, magyarországi és belgiumi futamgyőzelmével a legtöbb győzelmet is ő ünnepelhette egy hónap alatt. 86,36 százalékkal a legmagasabb győzelmi arányt is ő érte el egy szezonban.

Mivel tizenkét pole pozícióját győzelemre váltotta, a legtöbb rajtrács első helyéről elért győzelem rekordját is ő tartja. A Red Bull Racing sztárja a zandvoorti hazai futama óta minden futamot pole pozícióból nyert meg. Négy első helyével pedig a legtöbb sprintgyőzelem rekordját is ő tartja, annak ellenére, hogy nem rajong a miniversenyekért, ahogy azt többször is kijelentette.

A kivételes versenyző eredményeit nemcsak Forma-1-es kollégái, a rajongók és a GP-szakértők ismerik el. A MotoGP sztárja, Marc Márquez is döbbenten áll a 26 éves versenyző szereplése előtt. A nyolcszoros motoros világbajnok a RacingNews365 munkatársainak adott interjújában kifejtette:

„Nagyon kedvelem Max Verstappent, különösen azért, mert egy igazi gyilkos. Ahhoz, hogy nyerj és egyáltalán sikeres legyél, vagy hogy hősnek vagy gyilkosnak kell lenned. Ez azt jelenti, hogy csak egyetlen nagy céllal foglalkozhatsz, ami nem más, mint a győzelem. Az, hogy ezt a célt hogyan éred el, és hogyan győzöl, nem igazán számít. Neki a győzelem az első, és ebben a tekintetben azonos a hozzáállásunk. Ezért kedvelem őt annyira”­─ magyarázta a 30 éves spanyol.

Verstappen szívesen lenne a jövőben csapatfőnök

Forrás :