fbpx

Wolff elismerte, hogy a Mercedes egy dolgot elhanyagolt az F1-es dominanciájuk mellett

Toto Wolff beismerte, hogy a Mercedes a Forma-1-es sikersorozata alatt nem fordított kellő figyelmet a boxkiállásokra – a csapat mára jócskán lemaradt a rivális alakulatok mögött.

2014 és 2021 között a Mercedes gyakran olyan előnyben volt a mezőnnyel szemben, hogy egy-egy stratégiai hibát vagy lassú boxkiállást az autó teljesítménye ki tudott egyenlíteni. Mivel azonban az istállók a talajhatás új korszakában közeledtek egymáshoz, a gyors boxkiállások létfontosságúbbak, mint valaha, és ebben a Mercedes jócskán lemaradt a többi csapat mögött.

A Red Bull és a McLaren lett az osztályelsők, utóbbi tartja a világrekordot Lando Norris 1,80-as kiállása után a Katari Nagydíjon. Wolff tisztában van vele, hogy a Mercedes jócskán lemaradt. A médiának, többek között a RacingNews365-nek beszélt erről:

„Az elmúlt 12 évben az volt a gondolkodásmódunk, hogy nem kell világbajnokoknak lennünk a boxkiállásokban, csak el kell kerülnünk a lassú kiállásokat. Mostanra eljutottunk egy olyan helyzetbe, amikor rájöttünk, hogy mivel ennyire versenyképessé vált a versenyzés, egyszerűen csak fokoznunk kell a játékunkat odakint. Ami a felszerelést és az azt körülvevő tudományt illeti, fogunk tenni egy lépést előre, hogy jobbak legyünk három és fél másodpercnél.”

Hamilton tesztelte az új Mercedest és állítja, van benne kraft

Forrás :