fbpx

Neweynak esze ágában sincs nyugdíjba vonulni

A Red Bull tervező zsenije, aki éppen karácsony másnapján töltöttbe a 65. évét elmondta, hogy még nem gondolkozik a visszavonuláson.

Nem vitás, hogy a Forma-1 történetének legsikeresebb és leginnovatívabb autó tervezője a brit Adrian Newey. Tevékeny részese volt a Williams, a McLaren és a Red Bull legsikeresebb éveinek. Noha hivatalosan nem ő a rekordokat sorra döntő Red Bull főtervezője, a háttérben végzett munkája nagyban hozzájárul a sikerességet.

Noha már 65 éves lett, még úgy érzi, vannak benne évek a száguldó cirkuszban ráadásul Milton Keynes-ben is remekül érzi magát.

„Teljes mértékben élvezem, hogy a Red Bull tagja lehetek, Amikor a Williamshez vagy a McLarenhez érkeztem ők már akkor is top csapat voltak, én előttem is futamokat és bajnoki címeket nyertek. Így ott infrastrukturális oldalon nagyon keveset kellett már tenni, inkább tervezési oldalon kellett újítani.” – kezdte Newey.

„Ezért is csatlakoztam akkor a Red Bullhoz, ami karrier szempontjából kockázatos volt, de szerettem volna részese lenni egy csapat fejlődésének már a kezdetektől. Mivel Christiannal és Helmuttal részt vettem a csapat felépítésében, így miért is akarnék elszakadni tőle?” – tette fel a költői kérdést, amivel egyértelművé tette, hogy marad a közeljövőben a Red Bull alkalmazásában.

Newey elárulta, miért rúgták ki majdnem a McLarentől

Forrás :