fbpx

Az F1-es csapatok ellenzik az Andretti érkezését, de vajon ti is? Itt a válasz!

Nagy várakozás és kíváncsiság övezi a Forma-1 potenciális tizenegyedik csapatát, mely nagyon jönne, de ellenállásba ütközik.

Marco Andretti nagyon szeretné az Andretti csapatot beléptetni a Forma-1-be, már 2025-ben, jelentkezését pedig az FIA már jóvá is hagyta. A Forma-1 jelenlegi csapatai és vezetői azonban nincsenek meggyőződve arról, hogy ez jó ötlet.

Az F1 legfőbb célja mostanság az amerikai terjeszkedés, amivel összhangban lenne az újabb amerikai csapat érkezése. Ezen kívül az Andretti egy olyan név, mely méltán híres és elismert, ez szintén érték lenne a sport számára. Ráadásul az Andretti új gyártót is hozna a sportba, a General Motorst (GM).

A jelenlegiek azonban több okból is ellenzik az érkezésüket. Az egyik, hogy nem biztosak benne, hogy azonnal lépést tudnának tartani a mezőnnyel, és ha nem, az felhígítaná a Forma-1-et. Továbbá – és inkább ez a nyomósabb érvük – nem akarják, hogy a pénzdíjakat 10 helyett 11 felé kelljen szétosztani.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur azt is kiemelte, hogy van már amerikai csapat a mezőnyben, a Haas által, amely csapat bizonyítja, hogy nem egy amerikai csapat fogja jobban vonzani az amerikai a közönséget. Szerinte sokkal fontosabb lenne egy jó amerikai versenyző alkalmazása, mivel a nézők sokkal inkább rajonganak versenyzőkért, mint csapatokért.

Pár hónapja titeket is megkérdeztünk arról, hogy ti örülnétek-e az Andretti csapat Forma-1-be érkezésének. A válaszadók 88,9%-a felelte azt, hogy örülne a 11. csapatnak, és csak 11,05% volt azon az állásponton, hogy nincs szükség az új csapatra.

Az F1 nem siet, „majd válaszolnak” az Andretti belépési szándékára