fbpx

Russell az idei hibáiból merítene erőt jövőre

Erősebb első év után, a vártnál gyengébb második évet teljesített a Mercedesnél George Russell. A brit pilóta idén csak a nyolcadik lett a pontversenyben, míg hétszeres bajnok társa a harmadik.

Russell 2022-ben két pole-pozíciót és egy futamgyőzelmet szerzett, idén azonban csupán két harmadik helyet tud felmutatni és összesen száz ponttal szerzett kevesebbet, mint egy éve.

Hamiltonhoz képest tehát jelentősen elmaradt, ám a fiatal pilóta ebből csak erőt szeretne meríteni 2024-re, amire komoly céljai vannak.

„Nem kérdés, hogy lelkileg ez volt a valaha volt legkeményebb idényem.” – kezdte Russel a motorsportmagazine-nak. „Az elszalasztott esélyekből, elmulasztott eredményekből, a hibákból kell visszatérnem, szerintem ez az a helyzet, amikor nagyon keményen kell előretolnod saját magad.”

„Levehetném a lábamat a gázpedálról, vezethettem volna egy százalékkal a határ alatt, akkor itt ülve elmondhatnám, hogy lehoztam hiba nélkül az évet. Talán még a bajnoki éveimben sem nyomtam ennyire, mint most. Szándékosan próbálom magam egyre jobban és jobban hajtani, mert nem elégszem meg azzal, hogy a csapattársammal egy szinten vagyok egy időmérőn vagy futamon, vagy mint tavaly egy egész év alatt. Előtte akarok lenni, ez az amiért folyamatosan hajtom magam előre.”

„Talán ez kis mértékben hozzájárult ahhoz, hogy néhány hibát elkövettem. Ha viszont visszatekintünk ezekre a szezonokra, akkor fejlődhetünk. Annak örülök, hogy ez nem egy olyan szezon volt, amikor a bajnoki címért mentünk. Biztos vagyok benne, hogy a jövő év teljesen más lesz, tudom milyen versenyző vagyok. Nem kell sok ahhoz, hogy újra megtaláljam a jó formámat”

Russell a 2023-as évét a pályafutása egyik legrosszabb szezonjának nevezi