fbpx

Bottas elárulta, hogy szerinte mi a baja Pereznek Verstappen mellett

Az önbizalom a kulcsa annak, hogy Sergio Perez felpörögjön és 2024 után is megmaradjon a Red Bull ülése, állítja Valtteri Bottas.

A finn öt évig volt a Mercedesnél akkori csapattársa, Lewis Hamilton mellett, annak a bajnoki címének teljes ideje alatt. Bottas azonban azt állítja, sosem szűnt meg az, hogy hitt volna önmagában. A finn, aki miután elvesztette Mercedes versenyülését, a Sauberhez igazolt, most így nyilatkozott:

„Ahogy korábban, úgy most is hiszek abban, hogy egy jó napomon bárkit meg tudok verni.”

A Red Bull csapatfőnök Christian Horner szerint a labda a mexikói Perez térfelén pattog, olyan tekintetben, hogy jövőre bebizonyítsa, megérdemli, hogy Max Verstappen csapattársa maradhasson:

„Ez csak Checo vesztheti el. Ő a 2024-es versenyzőnk, és ha jövőre remek munkát végez, nem lesz okunk arra, hogy ne hosszabbítsunk vele 2025-ig, de ez pusztán azon fog múlni, hogy mit teljesít a szezon nagy részében. Vannak opcióink, de a háttérben.”

Horner itt Daniel Ricciardóra utalt, de talán akár Yuki Tsunodára is. A csapaton kívülről is nagy az érdeklődés, tehát amíg versenyképes, addig luxus helyzetben van, és csak ki kell használnia az idejét. Bottas jelenleg Dél-Ausztráliában nyaral, de úgy véli, Perez számára a hiányzó összetevő az önbizalom, árulta el a motorsport-magazin.com azon kérdésére, miszerint a Forma-1-es rajtrácson minden pilótának hinnie kell abban, hogy meg tudja verni Verstappent.

„Pontosan, nem mehetsz úgy egy versenyhétvégére, hogy azt gondolod, lehetetlen nyerni. Akkor máris vesztettél. Ez sport, és mindig bíznod kell a saját képességeidben. Amennyiben nincs meg ez az önbizalmad, akkor egy összetett lefelé tartó spirálba kerülsz. Úgy mondanám, hogy ha megnézem, min megy keresztül Checo, akkor egyértelműen hiányzik belőle az önbizalom. És ez az eredményein is látszik.”

Bottas Baywatch sztár, Norris unikornis, Albon pedig eláztatta a barátnőjét

Forrás :