fbpx

Toto Wolff, a Mercedes csapatőnöke, esetleges visszavonulását véleményezte

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff kijelentette, hogy „nem megy sehova”, nem tervez még visszavonulni, miközben egyre nagyobb a nyomás a csapaton, hogy 2024-ben ismét készek legyenek a győzelmekre.

Az osztrák 2013 óta tölti be ezt a pozíciót,  2014 és 2021 között pedig kiemelkedő sikerszériát élt meg, nyolc egymást követő konstruktőri világbajnoki címet nyert.

Az elmúlt két szezon azonban azonban a Mercedes a megszokott dominanciához képest meglehetősen gyengén szerepelt. 2021 óta mindössze egyetlen győzelmet szereztek, 2022-ben George Russell által. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a 2021-es Szaúd-Arábiai Nagydíj óta nem nyert futamot.

Hamilton és Russell legalább 2025 végéig szóló szerződést írta alá, ami extra nyomást helyezett a brackley-i székhelyű csapatra, hogy ismét futamgyőztes autókat gyártson, és megpróbálja utolérni a most domináns Red Bullt.

Wolff most azt nyilatkozta, hogy ő az az ember, aki visszavezetheti a csapatot az F1 élvonalába, annak ellenére, hogy a hírek szerint a hivatali ideje a természetes végéhez közeledik.

„Én vagyok a csapat tulajdonosa” – mondta a PlanetF1.com-nak.

„Szóval 20 év távlatából nézem a dolgot, a következő 20 év távlatából. Szeretnék bajnoki címekért harcolni. Amikor úgy érzem, eljött az idő, hogy vezetőséget váltsunk, nem bánnám, akár jó, akár rossz a helyzet.”

„Úgy gondolom, hogy ezt sok más emberrel együtt csinálom. Ez számomra nem olyan, mintha egy edző, menedzser vagy tréner azt mondaná, hogy ‘szeretnék a csúcson abbahagyni és örökséget hátrahagyni’.”

„Ez az én gondolkodásom, nem megyek sehova. Remélem, hogy még sok-sok győzelmet aratunk, de nem érzem magam (visszavonulásra) érettnek.”

Vasseur szerint az FIA/Wolff-ügy kínos volt a Forma-1-nek

Forrás :