fbpx

Ecclestone: Schumacherre mindig is sztárként emlékeznek majd

Michael Schumacherre mindig úgy fognak emlékezni, mint egy Forma-1-es ikonra, aki a Ferrari csapatát is hatékonyan irányította a pályafutása során, állítja Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ura.

A 93 éves Ecclestone a dpa-nak Schumacher franciaországi síbalesetének 10. évfordulója alkalmából elmondta, hogy segített fellendíteni a német pályafutását annak korai szakaszában. Schumacher 1991-ben mutatkozott be az F1-ben a Jordan csapatnál, de a következő versenyre már a Benettonnál volt, amellyel 1994-ben és 1995-ben megnyerte első két világbajnoki címét. Ezután került a Ferrarihoz, és a Scuderiával 2000-2004 között megnyerte további öt bajnoki címét. Ecclestone így emlékezett rá:

„Biztos voltam benne, hogy tehetséges. Eddie Jordan nagyon meg volt róla győződve, jó szeme volt ehhez. Michael biztosan talált volna magának másik versenyülést, de mi elvettünk néhányat, Schumi miatt. Elloptuk őt a Jordantől.”

Visszatekintve Schumacher Ferrari-korszakára, amelynek során segített az alakulatnak véget vetni egy hosszú nyeretlenségének, Ecclestone azt mondta:

„Egy nap egy helyen ültünk, és megkérdeztem tőle: „Ki vezeti ezt a istállót?” Ő pedig azt válaszolta: „Én irányítom.” Ezt jól csinálta, képes volt kihozni a legjobbat az emberekből. Kiérdemelte a tiszteletet, hallgattak rá. Bármit is mondott, tudták, hogy az a helyes. Ha mondott valamit Michael, a csapatfőnök Jean Todt követte.”

Ecclestone azt állítja, nem érti, miért vonult vissza Schumacher először 2006-ban, és összességében „teljesen normálisnak” nevezte őt, egyszerűen egy kedves fickónak tartja:

„Hiányzik. Ő egy sztár, és mindig is sztárként fogunk rá visszaemlékezni.”

Schumachert a 2013. december 29-i síbalesete óta nem láthatta a nyilvánosság, egészségi állapota ismeretlen.

Újabb részletek derültek ki Michael Schumacher őrülten vad bulijairól

Forrás :