fbpx

Vettel utolsó SMS-e Schumachernek a síbalesete után

December 29-én lesz az 54 éves Forma-1-es legenda Michael Schumacher szörnyű síbalesetének tizedik évfordulója. A franciaországi Méribelben síelés közben botlott el egy kőben.

Honfitársa, a 36 éves négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel szerint Schumacherre nemcsak bizonyos kiemelkedő Forma-1-es pillanatok miatt emlékeznek majd. Vettel a Deutsche Presse-Agenturnak beszélt erről:

„A sportban a dolgok mindig haladnak, sőt, nagyon gyorsan tovább lépnek. Ez jó, mert az idő előre halad és nem hátrafelé, az idő nem állhat meg. Olyasvalaki, mint Michael, mindig is ismert lesz, mert a sikerei és a statisztikái állandóan ott lesznek feketén-fehéren. De a karakterek különlegességei is megmaradnak. Michaelnek volt ez a sajátos kötődése a Ferrarihoz, elérte a világbajnoki csodát, ott egy csapatot rakott össze, és ilyen hosszú ideig egyben tartotta. Legyen ez az egy köridő, egy pole pozíció, egy győzelem, sokszor egyáltalán nem erről van szó. Lehet, hogy banálisan hangzik, de az odavezető út az, ami oly különleges tud lenni”

Nem titkolja, a hétszeres világbajnok Schumacher a példaképe. A 2013 végi franciaországi síbaleset után Vettel küldött neki egy SMS-t, hogy megkérdezze, minden rendben van-e. Ez látható az ARD „Being Michael Schumacher” dokumentumfilmjében is. Ebben Vettelt egy 2013-as sajtótájékoztatón mutatják, nem sokkal a baleset után. Ez az SMS-ről így szól:

„Hallottam, hogy balesetet szenvedtél, remélem, hogy semmi komoly, jobbulást. Aztán még aznap nagyon gyorsan rájöttem, hogy mégiscsak nagyon komoly a dolog.”

Ekkor már nyilvánvaló volt a baleset mértéke. Schumacher azóta a nyilvánosságtól elzárkózva él, a család nem nyilatkozik az állapotáról. Vettel másképp látja Schumachert, mint a mostani vagy a jövő generáció. A sztárok maguk is változást tapasztalnának ilyen téren. Vettel, 2022 végén vonult vissza a Forma-1-ből, ezért így zárt:

„Még ha nehéz is most elképzelni, egy Michael Schumachert vagy egy Michael Jordant idővel másképp fogják megítélni. Soha nem tűnnek el a történelemkönyvekből vagy az etalonok kategóriájából, de sok mai gyereknek egy Michael Schumacher már kevésbé ismert név, mint nekem akkoriban. A generációm hőse volt. A jövőben Lionel Messi talán kevésbé lesz ismert név, mint mondjuk Erling Haaland. De ez remek dolog, mert minden korszak megírja a saját történeteit, minden korszaknak megvannak a maga hősei és hősnői.”

Eldőlt, hogy Vettel rajthoz áll-e 2024-ben a WEC-ben!

Forrás :