fbpx

Verstappen nem bérelhetett a téli szünete alatt 314 km/órával száguldó AMG Mercedes GT-t

Max Verstappennek állítólag megtiltották, hogy nyaralása alatt kibéreljen egy akár 314 km/órás sebességű Mercedes AMG GT-t – annak ellenére, hogy a Red Bull F1-es autójával jóval 300 km/óra feletti sebességgel versenyez.

A 26 éves versenyző a sebesség királya és az egyik legmegbízhatóbb keze van a volán mögött. Ám miközben a portugáliai Algarve-ban élvezte a barátaival töltött szabadidejét, nem vezethette a Mercedest, mert azzal megszegte volna a biztosítási szabályzatot. A The Sun állítása szerint Verstappen és haverjai körülbelül 20 autót béreltek a Sixtttől a farói repülőtéren, és az volt a terv, hogy csapatnak velük az Autodromo Internacional do Algarve versenypályát. A Sixtnek azonban van egy biztosítási szabályzata, amely megakadályozza, hogy 30 év alattiak vezessék az erős AMG GT autóikat. Egy forrás ennyit mondott:

Max és a csoportja egy mókás autóversenyzésre mentek Portugáliába, és lefoglalták a kívánt autókat. Amikor megérkeztek a repülőtérre, Max ledöbbent, amikor közölték vele, hogy nem vezetheti a Mercedes-t, amelyet szeretett volna. Ő egy tapasztalt Forma-1-es pilóta, aki hozzászokott az erős autók kezeléséhez, így igen megdöbbentő, hogy nem ülhetett ennek a volánja mögé – de ezek a szabályok, így ő betartotta őket.”

A Sixt szóvivője hozzátette még:

„Portugáliai franchise-partnerünk munkatársai kizárólag a biztosítási okokból felmerülő szabályokat tartatták be. Annak érdekében, hogy a helyszínen ügyfélbarát megoldást találjanak, Verstappen úrnak egy másik prémium kategóriás gépjárművet biztosítottak. Előfordulhatnak azonban olyan különleges esetek, amelyek indokolják a szabályoktól való eltérést. Ez egy ilyen eset volt, ezért elnézést kérünk Verstappen úrtól. Természetesen bármikor kibérelheti tőlünk a kívánt autót. Vezetési képességeihez és a nagy teljesítményű autókkal kapcsolatos tapasztalataihoz egyáltalán nem férhet kétség.”

Verstappen Red Bullja akár 343 km/órás végsebességre is képes, aminek köszönhetően idén fölényesen szerezte meg harmadik világbajnoki címét. A hollandot azonban figyelmeztették, hogy 2024-ben már nem lesz ennyire könnyű élete. Például az ex-F1-es pilóta, Christian Klien is:

„Nem szabad alábecsülni Lewist,ő egy kiváló versenyző. Semmit sem veszített a képességeiből. Kicsit olyan, mint Fernando Alonso – adjunk neki egy megfelelő autót, és megmutatja, mire képes. Ha megfelelő autója van, és extra motivációt talál, akkor biztosan lehet olyan, aki Maxból is kipréseli a szuszt.”

Verstappen humoránál volt: Hamiltont használta profilképnek, mikor Ferrarit vezetett

Forrás :