fbpx

Piastri elmondta, mi debütáló F1-es évének legnagyobb tanulsága

Oscar Piastri elárulta, hogy nem engedheti meg magának, hogy egy másodperc töredékére is kikapcsoljon, és ez volt a legnagyobb tanulsága a újonc F1-es szezonjának.

Piastri számos dicséretet kapott a McLarennél töltött első szezonja során, és ő lett az év újonca is.

Bár Piastri elismerte, hogy „sok leckét” megtanult az első F1-es évéből, számára a legnagyobb tanulság az volt, hogy „nem lehet pihenni”.

„Egy hiba elkövetése a Forma-1-ben sokkal többe kerül, mint máshol” – tette hozzá.

„Minden pilóta rendkívül versenyképes, minden csapat rendkívül versenyképes, és ha egy kicsit is lazítasz, hirtelen sok időt, sok pozíciót veszíthetsz.”

„Szóval ez talán a legnagyobb tanulság. Voltak konkrétumok a vezetéssel és az energiagazdálkodással kapcsolatban is. Ez egy mozgalmas év volt. De igen, [az a tanulság] hogy mennyire versenyképes minden, és hogy nem ülhetsz a babérjaidon.”

Arra a kérdésre, hogy a személyes energiagazdálkodására gondolt-e, tekintettel az F1-es szezon hosszúságára, vagy az autóéra, így felelt: „Mindkettő! Nagyon sűrű év volt.”
Korábban arról is beszél, hogy a menetrend miatt gyakorlatilag több időt tölt az edzőjével, mint a barátnőjével.

A szezonzáró Las Vegas-i és Abu Dhabi fordulóra reflektálva, elmondta, hogy „a legtöbbünk számára kemény volt”.

„Sokkal kevesebb szabadidőnk volt a pihenésre és hasonló dolgokra” – mondta Piastri. „Ez volt életem legzsúfoltabb éve, de imádom, úgyhogy nem változtatnék rajta.”

Piastri bízik abban, hogy a Las Vegas-i Nagydíj, amely a jövő évi tripla fordulós szezonzárójának kezdete lesz, könnyebb menetrendet fog tartalmazni.

„Van néhány dolog, amin szeretnénk javítani” – mondta Piastri. „A menetrend talán a legfontosabb dolog.”

„Már szóltak nekünk, hogy dolgoznak rajta, szóval figyelnek ránk, ami jó.”

Piastri megdöbbent, hogy máris Hamiltonhoz hasonlítják a bemutatkozó szezonja után

Forrás :