fbpx

Max Verstappen a Mercedesnél gyengébb autóval nyert, állítja édesapja

Jos Verstappen azt állítja, hogy fia Max a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon elért győzelmét, és ezzel első világbajnoki címének megszerzését azért is viselte nehezen a Mercedes, mert a Red Bull autója alapvetően lassabb volt.

Max Verstappen friss gumikra váltott a 2021-es szezonzáró utolsó körére, a biztonsági autós fázis alatt, míg Lewis Hamilton használt gumikon maradt. Így a sokat kritizált újraindítás után már könnyebb volt az előzés a holland számára.

„Fantasztikus verseny volt” – idézi Jos Verstappent a PlanetF1, ahogy visszaemlékezett a nagy port kavaró versenyre. „Végülis el tudom képzelni, hogy a Mercedes mit érezhetett, de ehhez semmi köze… nem mi hoztuk meg azokat a döntéseket.”

„A Forma-1 rajongói számára, és persze Max apukájaként szólva, nem is alakulhatott volna jobban. Olyan izgalmas volt az utolsó pillanatig.”

„Természetesen számunkra szép is volt a végeredmény. De el tudom képzelni, hogy Lewis és Toto (Wolff) számára ez nem ilyen szép. De hát ez van, tudod, el kell fogadnod.”

„Úgy gondolom, most már versenyképesebb autónk van” – mondta az idősebb Verstappen. „Ez sokat számít. 2021-ben, azt hiszem, az utolsó néhány versenyen a Mercedes előttünk volt. Még mindig egy lassabb autóval versenyeztünk egy gyorsabb ellen. Most úgy gondolom, hogy mindenki mással szemben előnyben vagyunk. Ez a különbség.”

A holland sztáredző szerint Verstappen olyan az F1-nek, mint Messi a focinak

Forrás :