fbpx

Horner nehezen hihető története Verstappen anyukájával, még a gokartos időkből

Christian Horner tehetséges tinédzser gokartos volt, amíg egy nap össze nem futott egy brutálisan jó versenyzővel, aki később Max Verstappen édesanyja lett.

A Red Bull csapatfőnök nemrég mesélte el azt a hihetetlen történetet, amikor Horner a versenypályán Verstappen anyukája lekörözte. Manapság Horner és Verstappen uralják a Forma-1-et, és megnyerték az idei szezon konstruktőri és versenyzői bajnokságát. Ám 34 évvel ezelőtt Horner nem nyert, árulta el Horner az Eff Won podcastnek:

„1989-ben versenyeztem a junior gokartbajnokságban, és Max Verstappen édesanyja ellen mentem. Ő akkoriban a világ top 10-ben, és fantasztikus volt. Legyőzött.”

Sophie Kumpen egy elismert autóversenyző volt, mielőtt a fia 1997-ben megszületett, aki büszke lehetett a karrierjére. A fiatal Maxnak a tehetséges Sophie az anyukája, a Forma-1-es pilóta Jos Verstappen pedig az apukája. Figyelemre méltó tény, hogy Horner és Max anyukája nyolc évvel a fiú születése előtt egy versenypályán harcoltak egymással, nem is sejtve, hogy Max egy nap azzá a fenoménné válik, akit ma látunk. Így folytatta Horner:

„13 éves korunkban találkoztunk először, nem hiszem, hogy bármelyikünk is megjósolta volna ezt.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Verstappen.com (@verstappencom) által megosztott bejegyzés

Horner más ismert nevekkel is összemérhette magát gokartos korában:

„Olyan versenyzőkkel mentem együtt még, mint Jan Magnussen, Kevin Magnussen édesapja. Dario Franchitti, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, is igazán tehetséges srácok voltak. A gokartozás megszállottja voltam akkoriban. Ha nem a gokartban ültem, akkor rajzoltam vagy takarítottam. Elég alacsony voltam. Olvastam ezt a dolgot, hogy az autóversenyzők nem lehetnek magasabbak 180 centinél. Volt egy táblázatom a falon, és én azt akartam, hogy alacsony maradjak! A bátyám igen magas volt, és én nem akartam úgy megnőni, mint ő! Megszállott lettem 13 évesen. Szerelő volt az apám. Egészen addig, amíg egy futamon az élre nem álltam. Nem húzta meg rendesen a motorkapcsokat. A motor leesett, amikor az élére álltam! Ezután elég jól teljesítettem ahhoz, hogy pár csapat azt mondta: „miért nem jön hozzánk versenyezni?”

Horner tolmácsolta édesapja véleményét is az ő versenyzés iránti szeretetéről:

„Toleráns és támogató között volt. Úgy volt vele, hogy „mi lesz ennek a vége?” Ugyanakkor a szüleink, mindig arra bátorítottak minket, hogy kövessük az álmainkat. A versenyzésben pedig volt valami. Hirtelen lett egy komoly kapcsolatom vele.”

Jos Verstappen csak egyszer ütötte meg a fiát, akit egy benzinkúton is otthagyott

Forrás :