fbpx

Schumacher korábbi menedzsere már nem reménykedik

Willi Weber, Michael Schumacher egykori menedzsere szívhez szóló és megrendítő visszaemlékezést osztott meg az F1-es legendával való kapcsolatáról, melyből mélységes sajnálat és veszteség érzése derül ki.

A Kölner Express újságnak adott új interjújában Weber közel egy évtizeddel Schumacher tragikus síbalesete után, amely súlyos agysérülésekkel járt, nyíltan beszélt az érzéseiről. A ma már 81 éves Weber bűntudatát fejezte ki, amiért nem látogatta meg Schumachert a kórházban közvetlenül a balesete után:

„Természetesen igen sajnálom ezt, és magamat hibáztatom. Michaelt meg kellett volna látogatnom a kórházban. Kutya mód gyászoltam, a balesete után, elképesztően keményen szíven ütött.”

Schumacher síbalesete érzelmileg mélyen megviselte Webert, ennek ellenére eljutott egy olyan pontra, amikor érzelmileg el kellett szakadnia tőle:

„Egy bizonyos ponton eljött az idő, amikor el kellett szabadulnom Michaeltől és el kellett engednem. Amikor most Michaelre gondolok, sajnos már nincs reményem arra, hogy újra láthassam. Tíz év után nincs biztató hír.”

Weber arról is véleményt formált, hogy Schumacher távolléte milyen hatással lesz fia, Mick karrierjére.

Úgy gondolja, ha Michael jelen lett volna, Mick útja az F1-ben talán másképp alakul:

„Azt hiszem, Michael nagyon szerette volna, ha a fia bekerül a Forma-1-be, és úgy menedzselte volna, ahogy én menedzseltem őt.”

Kritizálta ugyanakkor a volt csapata, a Haas Mickkel való bánásmódját, és felvetette, hogy Michael irányítása jobb lehetőségeket is kínálhatott volna Micknek:

„Ha ő Mick mellett lett volna, akkor ez a Haas csapatfőnök nem játszatott volna vele ennyire rossz szerepet, és Micknek máshol lett volna egy második esélye.”

Mick Schumacher, jövőre egy Alpine prototípussal indul Le Mans-ban és a hosszútávú világbajnokságon, új fejezet előtt áll, amely apja korai karrierjére emlékeztet. Weber úgy látja, hogy ez egy tanulási lehetőség Micknek.

„A fiúnak úgy kell alkalmazkodnia, ahogy annak idején az apjának. Ugyanakkor ez nem egy formula autó. Nem lehet úgy bedobni a kanyarba, mint egy Formula 3-ast, amit Michael oly precizitással vezetett, mint egy svájci órát.”

Weber megosztotta személyes egészségügyi problémáit is, beleértve a hátműtétet és egy enyhe agyvérzést, a lábával kapcsolatos állandó problémák mellett.

Todt szerint Schumacher már nem az, akinek valaha ismertünk

Forrás :