fbpx

Rosberg: Szörnyű lett volna nekem a Drive to Surviveban szerepelni

A Forma-1 világbajnoka, Nico Rosberg úgy véli, hogy a 2016-os bajnoki idénye alatt a környezetében dolgozó Drive to Survive produkciós stáb borzalmas lett volna neki.

Rosberg 2016 végén vonult vissza az F1-ből, jóval azelőtt, hogy a népszerű Drive to Survive doku-sorozatot a Netflix a pályára állította volna. Az elismert sorozatot azért dicsérik, mert szélesebb közönséghez juttatta el a sportágat. A sorozatnak tulajdonították, hogy növelte a Forma-1 népszerűségét mind az Egyesült Államokban, mind globálisan. Rosberg ugyanakkor kételkedik abban, hogy a producerek kulisszák mögötti és légyottos megközelítése a történetmesélésben megfelelt volna számára. A City A.M.-nek nyilatkozott:

„Nem, nem, nem, és nem, ez borzalmas lett volna. Azért lett volna borzasztó, mert elvitte volna a koncentrációmat attól, hogy ténylegesen megnyerjem a világbajnokságot. Ez katasztrófával ért volna fel.”

Ugyan nehezen tudta volna befogadni a DTS forgatócsoportjait, Rosberg elismerte, hogy a sorozat pozitív hatással volt a Forma-1-re, és hogy a rajongók így jobban kötődnek a sporthoz és az abban részt vevő emberekhez. Így folytatta ezért a 23-szoros nagydíjgyőztes és az Extreme E Rosberg X Racing nevű alakulat tulajdonosa:

„Amit az F1 annyira jól csinált a Netflixszel, az az, hogy ez egy valóságshow. Szerencséjük volt, hogy olyan kiválasztott személyek, mint Günther Steiner vagy pár csapatfőnök tényleg vállalták, hogy valódi arcukat mutatják, még az ezzel járó kockázatokat is vállalva. A Forma-1 nézettsége elképesztően megnőtt a közösségi médiának és a Netflixnek köszönhetően, ami fenomenális volt. Ez az új generációnak is köszönhető, amely egy nagyon izgalmas generáció. Remek volt ezt látni, és ebben mindannyian egy kicsit követjük. Az elektromos tereprali versenysorozatnak, az Extreme E-nek azonban még mindig más utakat kell találnia a közönség generálásához és a növekedéshez.”

A Drive to Survive 6. évada várhatóan 2024. február végén jelenik meg a Netflixen.

Rosberg szerint jövőre ismét a bajnoki címre hajthat a Mercedes, de Hamilton kapcsán „semleges”

Forrás :