fbpx

Coronel brutális véleménye Perezről: Igyál Caipirinhát, és soha többé ne térj vissza!

Tom Coronel, az ismert holland autóversenyző őszinte és kemény kritikát fogalmazott meg Sergio Perez teljesítményéről a 2023-as Forma-1-es szezon alapján csapattársa, Max Verstappen mellett. 

Perez ugyan hamar győzelmet aratott Dzsiddában és Bakuban, a szezon előrehaladtával ugyanakkor jelentősen visszaesett a formája, ami kérdéseket vetett fel az F1-ben való jövőjét illetően. Coronel, a különböző versenykategóriákban szerzett tapasztalatokkal rendelkező meghatározó figura nem köntörfalazott, amikor a Formule 1 holland magazinnak Perez szezonjáról beszélt:

„Red Bullként egyszerűen kivásárolnám a szerződéséből, és azt mondanám Pereznek: „Fogj pár Caipirinhát a mexikói tengerparton, és soha többé ne gyere vissza.”

Coronel „a szezon igazi bukásának” nevezte Perezt, arra hivatkozva, hogy többszöri lehetőségei ellenére folyamatosan alulteljesített:

„Igen, második lett a versenyzők bajnokságban, de olyan messze van Max-tól. Hidd el, még Nyck de Vries is eredményesebb volt.”

Amikor Perez küzdelmeinek az okairól kérdezték, a holland a mentális és technikai tényezők kombinációjára mutatott rá.

„Először a fülei között volt gondja, aztán az autóban.”

A mexikói gondjai tehát egyszerre voltak pszichológiaiak és az autó kezelésével kapcsolatosak szerinte. Ezen szavaival szöges ellentétben Coronel dicsérte Verstappen mentális erejét és elszántságát.

„Ezt pozitív értelemben mondom, de ez a fickó a legnagyobb szörnyeteg vagy szemétláda, akit csak el tudsz képzelni. Néha annyi tűz és gőz jön ki a füléből és a szájából, hogy az ember látja ezeket dolgokat, és azt gondolja: „Húha.”

Coronel megjegyzései honfitársa versenyszelleméről egy olyan képet festenek Verstappenről, mint egy ádáz versenyzőről, ami messze áll Perez visszafogottabb viselkedésétől:

„Maxhoz képest Perez puhány, egy turista.”

Coronel figyelmezteti a Red Bullt: Daniel Ricciardo sem válik majd be

Forrás :