fbpx

Rosszul döntöttek Schumacher síbalesete után, pont ezen a 3 kritikus percen múlt volna az állapota?

Michael Schumacher tragikus síbalesetének tizedik évfordulójához közeledve új megvilágításba került az esetet követő pár kritikus pillanat.

Jens Gideon német újságíró az ARD műsorszolgáltató számára készített sorozatában újra felkereste a francia Alpokban történt baleset helyszínét, és egy helyi síoktatótól, Andrétól kapott új információkat, aki 2013-ban az elsők között érkezett a helyszínre. Andre világosan emlékszik arra az állapotra, amelyben Schumachert megtalálta.

„A sisakja össze volt törve, de a kamera még mindig a sisak tetején volt.”

Ez a részlet tiszta képet fest a baleset súlyosságáról. A sisakkamera felvételei, amelyeket soha nem hoztak nyilvánosságra, több betekintést nyújthattak volna azokba a végzetes pillanatokra. Gideon és Andre beszámolója szerint a most 54 éves Schumacher először magánál volt, miután beverte a fejét egy sziklába. Ez vezethetett oda, hogy az elsősegélynyújtók alábecsülték az állapota súlyosságát. A közeli Moutiers városi kórházba történő légi szállítás alatt  azonban Schumacher állapota rohamosan romlott. Eszméletét vesztette és intubálásra szorult.

A Moutiers-i leszálláskor drámai döntést hoztak. Szinte azonnal úgy határoztak, hogy a németet a speciálisabb grenoble-i kórházba szállítják. Gideon kiemel egy meghatározó részletet:

„Schumacher három perccel korábban Grenoble-ban lehetett volna.”

Ez a kijelentés arra utal, hogy ez a három perc döntő lehetett volna az első kezelés és talán a Forma-1-legenda általános egészségi állapota szempontjából.

Újabb titkokat fedtek fel Schumacher síbalesete kapcsán

Forrás :