fbpx

Verstappen el se meri mondani már a véleményét az A-listás celebekről

Max Verstappent érdekes módon „kockázatosnak” minősítették a Forma-1 azon nagy tervében, hogy terjeszkedjenek az Egyesült Államokban.

A háromszoros F1 világbajnok, aki idén uralta a sportágat, sosem titkolta, hogy rossz szemmel nézi a csillogást és a glamúrt, amely egyre inkább a versenyhétvégék részévé válik. A holland kezdetben nem volt hajlandó részt venni a Netflix „Drive To Survive” című műsorában, annyira távol akarta tartani magát a rivaldafénytől. És még akkor is, amikor Brad Pitt és a Lewis Hamilton által felügyelt F1-es film az év elején Silverstone-ba érkezett, Verstappen bevallotta:

„Nem tud igazán érdekelni.”

Verstappen most pedig a TIME-nak nyilatkozott:

„Nem vágyom arra, hogy ismert filmsztárokkal lóghassak.”

A Netflix műsoráról is elmondta a véleményét, amely új rajongótábort hozott a száguldó cirkusznak:

„Nincs igényem arra, hogy megnézzem, mert tudom, mi történik. Az sem nagyon izgat, hogy a szomszédaink miképp látták a szezonunkat. Én ismerem a saját szerepem a történetben, és nekem ez elég.”

Verstappen azt is megjegyezte, hogy belefáradt a megnövekedett marketingtevékenységbe, és hogy ezek hogyan hatnak ki a hosszú távú versenyzői életére:

„Én csak azt tartanám szem előtt, hogy a show helyett a valódi sport az első, nem pedig a show. Ez nekem nagyon fontos, és végül is ez fogja eldönteni azt is, hogy maradok-e avagy sem.”

Helmut Marko elismerte, hogy a Red Bullnak óvakodnia kell attól, hogy túlterheljék Verstappent:

„Nem szereti csinálni ezt. Szeretném, ha Max kiegyensúlyozott és boldog lenne. Talán egy kicsit kevesebb támogatóval.”

Ez a hozzáállás késztette arra Barton Crockettet, a Rosenblatt Securities vezető elemzőjét, aki a Liberty Media F1-tulajdonosokkal foglalkozik, hogy így nyilatkozzon:

„Bármennyire is remek Verstappen, jelenleg ő tűnik a legnagyobb kockázatnak üzlet szempontjából.”

A királykategória az Egyesült Államokat vette célba, amióta a Liberty Media átvette az irányítást. Az amerikai tulajdonosok 2022-ben már 2,57 milliárd dollár bevételt könyvelhettek el, ami 44%-os növekedés 2017-hez képest. Az F1 Las Vegas-i Nagydíja egy újabb nagy lépés volt Amerika érdeklődésének felkarolása felé. A sportág legjobb pilótáját azonban jelenleg kevéssé érdekli az F1 hírességekkel kapcsolatos látásmódja.

FIA gála képekben: Verstappentől, Piastrin és a Hornerrel beszélgető Hamiltonon át, Kiss Norbiig

Forrás :