fbpx

2016-ban Nico Rosberg ezen a napon vonult vissza az F1-től

A Forma-1 akkor frissen megválasztott világbajnoka, Nico Rosberg 2016-ban ezen a napon jelentette be visszavonulását a sportágtól.

Rosberg, a Mercedes pilótája mindössze öt nappal korábban, az Abu Dhabiban rendezett szezonzáró futamon szerezte meg első bajnoki címét, majd az FIA hivatalos díjkiosztó ünnepségét megelőző bécsi sajtótájékoztatón tette meg a sokkoló bejelentését.

A 31 éves német a diadala utáni órákban megerősítette, hogy végleges döntést hozott a sporttól való visszavonulásáról. Rosberg 2006-ban kezdte királykategóriás pályafutását a Williamsnél, és több mint 200 versenyen indult. A Mercedeshez 2010-ben csatlakozott, és honfitársa, a hétszeres bajnok Michael Schumacher volt a csapattársa, mielőtt 2013-ban a McLarentől az alakulathoz került Lewis Hamilton, a hosszú távú riválisa. Hamilton 2014-ben és 2015-ben is legyőzte Rosberget a versenyzők bajnokságában, a német végül a 2016-os bajnoki cím megszerzésével vetett véget hosszú vesztes sorozatának a Yas Marina Circuiton. A megdöbbentő megnyilatkozását követően Rosberg később a Facebookon tett közzé egy üzenetet, amelyben további részleteket közölt a döntéséről.

„25 éve, amióta versenyzem, az álmom, ez  az egy dolog, hogy Forma-1-es világbajnok legyek. A kemény munka, a fájdalom, az áldozatok árán ez volt a célom. És most sikerült ezt elérnem. Megmásztam a hegyemet, a csúcson vagyok, tehát ez egy jó érzés. A legerősebb érzésem most a mély hála mindenki felé, aki támogatott abban, hogy ez az álom valóra váljon. Az elmúlt két év csalódásai után minden téren őrült módjára hajtottam, és ezek olyan szintre emelték a motivációmat, amilyet még soha nem tapasztaltam. Természetesen ez hatással volt a szeretteimre is – ez egy teljes család áldozatos erőfeszítése volt, mindent a célunk mögé állítva.”

A német később visszatért a motorsportba, miután megalapította a Rosberg X Racinget, hogy a teljesen elektromos hajtású tereprali versenysorozatban, az Extreme E-ben versenyezzen, és az istállója megnyerte a 2021-es konstruktőri és a versenyzői címet is.

Rosberg szerint jövőre ismét a bajnoki címre hajthat a Mercedes, de Hamilton kapcsán „semleges”

Forrás :