fbpx

Pérez keményen beszólt a versenybíróknak, büntetés várhat rá

Noha nem sok tétje volt a Max Verstappen győzelmével záruló 2023-as szezonzáró futamnak, Sergio Pérez tett róla, hogy legyen beszédtéma a leintés után.

A Red Bull mexikói versenyzője nagy felzárkózást mutatott be a versenyen, ám amikor Lando Norrist előzte a hosszú egyenes végén – a versenybírók megítélése szerint – túlságosan is agresszív is volt, emiatt öt másodperces büntetést kapott.

Pérez végül a második helyen végzett, ám a büntetést miatt csak a negyedik helyen rangsorolták őt. A büntetés ténye nagyon megosztja a közvéleményt, sokak szerint szigorú ítélet született. Hasonlóan vélekedett az érintett is.

A bajnoki ezüstérmes pilóta ugyanis még a futam alatt, a csapatárdióban adott erőteljes hangot a döntéssel kapcsolatos véleményének.

Tudod ezek a versenybírók nem ütik meg a Forma-1 szintjét.”  – üzente a versenymérnökének a futam alatt.

Ez a kijelentés pedig igencsak nem tetszett a „megszólítottaknak”, emiatt Pérezt beidézték meghallgatásra, amiért a kijelentésével megsértette a sportkódex ide vonatkozó szabályát, vagyis a hivatalos Forma-1-es szervekkel szemben tanúsított nem megfelelő viselkedése miatt.

Verstappen feltette a pontot az i-re, övé a szezon utolsó győzelme is

Forrás :