fbpx

Rosberg szerint jövőre ismét a bajnoki címre hajthat a Mercedes, de Hamilton kapcsán „semleges”

A Mercedes az elmúlt két Forma-1-es szezonban mindössze egy győzelmet aratott. A 2022-es Brazil Nagydíjon George Russellel.

Lewis Hamilton utolsó győzelme még régebben, a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjon történt. Ez meglehetősen kevés siker annak tükrében, hogy korábban évekig uralta a mezőnyt a Mercedes.

2016 világbajnoka, Nico Rosberg úgy véli, nincs még minden remény veszve egykori csapata számára, mivel úgy látja, változás állhat előttük.

„Láttunk villantásokat a Mercedes csapattól az utóbbi időben. Hiányzik belőlük a következetesség” – mondta Rosberg a Daily Mailnek. „De nézzük csak meg Austint. Ott a győzelemért szálltak harcba, és valójában a leggyorsabb autójuk volt a hétvégén.”

„Szóval láttuk, hogy kezdik megérteni az autót, csak az a problémájuk, hogy még mindig hiányzik a következetesség. Még mindig hiányzik az egyenes vonalú teljesítményük, de kezdik megérteni mindezt.”

Rosberg arra számít, hogy a nyolcadik bajnoki címért szállhat harcba hamarosan, ha a Mercedes képes lesz győzelemre képes autót építeni neki.

„Hiszek a Mercedes képességeiben, mert ott voltam. Tudom, hogy milyen erősek. Mindig ugyanazok az emberek” – mondta Rosberg.

„Szóval minden bizonnyal van esély arra, hogy Hamilton jövőre ismét a bajnoki címért küzdhet.”

Arra a kérdésre, hogy örülne-e annak, ha egykori csapattársa nyolcadik bajnoki címét szerezné meg, Rosberg így válaszolt: „Boldog lennék, ha a Mercedes nyerne, mert ők egyfajta versenyzői családom a múltból. De ami Lewist illeti, én semlegesen állok hozzá.”

„Én csak nagy küzdelmet szeretnék látni a bajnoki címért, és nyerjen a legjobb versenyző. De ilyen értelemben nyilván nem vagyok elfogult.”

Williams: Hamiltonnak már 9 bajnoki címe kellene, hogy legyen

Forrás :