fbpx

Wolff szerint Hamilton 2025 után is maradhat az F1-ben

Lewis Hamilton 40 éves lesz, amikor aktuális szerződése 2025-ben lejár a Mercedesnél.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban elismerte, hogy Lewis Hamilton tovább is maradhat a Forma-1-ben a csapattal, mint 2025.

Hamilton 2024-re és 2025-re szóló új szerződését még az Olasz Nagydíjon jelentették be, ahogyan George Russell szerződését is meghosszabbították szintén 2025 végéig.

A hétszeres világbajnok korábban azt mondta, hogy 40 évesen már nem lesz az F1-ben, azonban 40 éves lesz, amikor új szerződése lejár. Az új kontraktus a jelenlegi aerodinamikai szabályok végéig szól. Az új erőforrás-szabályok 2026-ban kerülnek bevezetésre.

Egyesek megkérdőjelezték, hogy ez lenne-e a megfelelő időpont Hamilton számára a visszavonulásra, hiszen így a Mercedes fiatal felállással léphetnének be az új erőforrás-érába.

Tekintettel arra, hogy Fernando Alonso jelenleg 42 éves, és legalább 2024 végéig az F1-ben marad, minden realitása megvan annak, hogy Hamilton 2025 után is folytathatja.

„Januárban 39 éves lesz, Fernando (Alonso – 42) pedig még mindig erős” – mondta Wolff az Independentnek.

„Amíg vigyázol magadra, a lehető legjobban felkészülsz, fizikailag és mentálisan is, és más területeken is fejlődsz, mint 25 évesen, addig igen [maradhat az F1-ben].”

„Csak egy olyan autót kell adnunk neki, ami elég gyors. És mint versenyző, nincs kétségem vele kapcsolatban. Láthattátok az elmúlt futamokon, hogy a teljesítménye, a sebessége és a versenyzői képességei mind megvannak. De, ha nincs alatta az autó, akkor nem tud nyerni.”

Ha Hamilton 2025 után is folytatja az F1-ben, az még nem feltétlenül a Mercedesnél. Ez nagyban függ az Ezüstnyilak teljesítményétől, akik jelenleg nem tudnak autót adni neki, amellyel győzelmekért szállhatna harcba.

„Szerződésről szerződésre élünk, és fontos, hogy azt tegyük, amit helyesnek gondolunk és amit helyesnek érzünk, és jelenleg személy szerint úgy érzem, hogy tovább mehet” – tette hozzá Wolff.

Hamilton beszólt Verstappennek a Las Vegas-i futam után