fbpx

Rendkívül egyszerű nevadai süti a Las Vegas-i Nagydíjra!

Las Vegasra sem maradtok ám recept nélkül!

Ez a Nevada Basque Cake, amit állítólag az aranyláz idején baszk bevándorlók terjesztettek el a térségben.

Hozzávalók (krém):

  • 2,5 dl tej
  • 150 g cukor (ketté osztva)
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • Vanília vagy vanília aroma

Hozzávalók (tészta):

  • 200 gramm liszt
  • Fél teáskanál sütőpor
  • 100 gramm cukor
  • 1 dl tej
  • 3 tojás

Előbb készítsd el a krémet. Ehhez a cukor felét forrás össze a tejjel. Ha felforrt, vedd le a tűzről.

Keverd egyneművé a krém többi hozzávalóit, majd keverd bele a meleg tejbe, és közepes fokozaton, folyamatosan kevergetve főzd addig, míg puding állagúra sűrűsödik.

Ha kész, tedd félre hűlni.

A tészta hosszávalóit keverd egyneművé. Egy még keverhető, de a pudingnál sűrűbb állagot fogsz kapni.

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Míg melegszik, állítsd össze a sütit.

Vegyél elő egy kb 16 cm átmérőjű, magas falú tortaformát, tortakeretet. A tesztek felét terítsd el a forma alján, majd kanalazd rá a kémet, végül terítsd rá a tészta másik felét.

175 fokon süsd kb 50 percig.

Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg míg kihűl, majd vedd ki a formából és már szeletelheted is.