fbpx

Zuhannak a Las Vegas-i Nagydíj jegyárai az F1-es futam előtt

A Las Vegas-i Nagydíj előtt estek be a jegy- és szállodai árak, mivel a kereslet a jelek szerint nem felel meg a várakozásoknak a futam visszatérése előtt.

Mivel a királykategória 40 év után először tér vissza Las Vegasba, az eseményre teltházat jósoltak. Ugyanakkor a kereslet egyre csökken, és a verseny már csak egy hétre van. A jegy- és szállodai árak gyorsan csökkentek, hogy még több rajongót vonzzanak az utolsó pillanatban. A TickPick vezérigazgatója, Brett Goldberg szerint a felhajtás kezdett alább hagyni, miután Max Verstappen a múlt hónapban Katarban megszerezte harmadik világbajnoki címét.

A TickPick, egy online piactér, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy jegyekre licitáljanak. Arról számoltak be, hogy az elmúlt hónapban jelentős, 35 százalékos csökkenés volt tapasztalható a versenyre szóló jegyek árában. A lelátói helyek átlagára 1060 dollárra esett. A szabadedzésekre és a kvalifikációra szóló belépőárak szintén jelentős csökkenést mutattak. Ott az árak mintegy 50 százalékkal, valamint közel 60 százalékkal csökkentek. Goldberg a CNN-nek adott interjújában így fogalmazott:

„A futam jelentős felhajtást váltott ki, amikor először bejelentették, és ahogy egyre több részlet derült ki a pálya elrendezéséről a Strip-en.”

A TickPick azonban nem számol azzal, hogy az árképzés megközelíti majd az idei Miami Nagydíj rekordmagas belépődíját.

A jegyárak csökkenése a szállodai hotelekben is tükröződik: egy szoba átlagára most 283 dollár éjszakánként, ami 24 százalékos csökkenés az egy hónappal ezelőtti árakhoz képest.

Az 1982-es Caesars Palace Nagydíj óta, amelyet Michele Alboreto nyert meg, a Forma-1 most először fordul meg a Las Vegas Strip-en. Az esemény némi vitát váltott ki a helyiek közt, miután felismerhetetlenné tette a Las Vegas Stripet. Emiatt be kellett zárni a The Mirage vulkánját és le kellett állítani a Bellagio híres szökőkútjait. Goldberg ehhez ennyit fűzött hozzá:

„Ettől függetlenül ez egy remek lehetőség az F1-rajongók és a Vegasba látogatóknak, hogy megfizethető áron vehessenek részt egy kiemelt eseményen.”

Miami és Austin után Las Vegas lesz a harmadik amerikai város, amely Forma-1-es futamnak ad otthont. A lépés része az F1 azon törekvésének, hogy kihasználja a Netflix „Drive to Survive” című sorozatának növekvő népszerűségét.

A csökkenő lelkesedés ellenére a becslések szerint a száguldó cirkusz hétvégéje 1,3 milliárd dollár (1,07 milliárd font) bevételt hoz.

Rendkívüli időjárási körülmények várhatók az F1-es Las Vegas-i Nagydíjon!

Forrás :