fbpx

Gasly még nem beszélte meg Markóval a 2019-es dolgokat

Az Alpine versenyzője Pierre Gasly elmondta, hogy még nem volt igazán alkalma megbeszélnie Helmut Markoval a 2019-es menesztését.

Gasly nagy reményekkel ülhetett be a Red Bullba Daniel Ricciardo távozása után 2019-ben, ám a vártnál gyengébb teljesítménye miatt a nyári szünetben visszafokozták az AlphaTauriba, helyére pedig Alex Albon ülhetett be. A francia egészen a tavaly év végéig maradt az energiaitalosok kötelékében.

Gasly volt a legutóbbi F1-es podcast, a Beyond the Grid vendége, ahol több érdekes témát is feszegetett. Leginkább az a kérdés volt a legérdekesebb, hogy beszélt-e Markóval a lefokozása kapcsán.

„Nem, de remélem, hogy egy nap lesz alkalmunk erről beszélgetni.” – kezdte Gasly. „De tudom, hogy belül mélyen ő egy okos ember. Ahogy ez történt, az nem volt fair. De ilyen ez a sport, és megtanultam, hogy a sport nem mindig igazságos. Ezt a fejezetet már lezártam, amikor távoztam az AlphaTauritól, és teljesen új időszámítást kezdtem az Alpine-nál.”

„Szerintem elértem már egy olyan tapasztalati, képességbeli és tudatossági szintre, ami a korábbi átélt tapasztalataimmal együtt lehetővé teszi, hogy ma jobb legyek, mint amilyen tegnap voltam.” – tette hozzá.

Gasly elmondta, hogy szerinte ki a legalulértékeltebb pilóta a mezőnyben

 

Forrás :