fbpx

Széttrollkodta Leclerc korai kiesését a Ryanair

Charles Leclerc már a felvezető körön elbúcsózott Interlagosban, ami a mémkedvelőknek egy kiváló alapanyag lett. Ezt meg is lovagolta a trollkodást mestergokon űző légitársaság, a Ryanair is.

A Ferrari monacói pilótája az előkelő második helyről rajtolhatott volna a Sao Pauló-i Nagydíjon, ám a felvezető körön hidraulikai gondok miatt a hetes kanyarnál a falba került, és el sem tudott rajtolni.

E pillanat gyakorlatilag felrakta a pontot a tavalyi ezüstérmes évére. Az internetes trollok pedig erre le is csaptak, élen az ír légitársasággal, a Ryanair-rel. Az X-re feltöltöttek Leclerc nevére kiállított „beszálló kártyát”, csak hogy ennek minden eleme fricska és trollkodás is egyben.

Az ötlet onnan jött, hogy Leclerc a kiesése után a média „ketrecben” azt mondta, hogy annyira balszerencsés, hogy talán el kellen látogatnia Lourde-ba, amely az egyik legfontosabb franciaországi zarándokhely.

Leclerc „beszálló kártyája” így a francia Lourdes-ba szól, Brazíliából, ahol az induló repülőtér a DNS hárombetűs rövidítést tartalmazza, ami a ’Did not Select’, vagyis a nem tudott rajthoz állni F1-es rövidítést takarja. A kártyán lévő hetes szám, arra a kanyarra utal, ahol falba került.

Aki pedig a QR-kódot is beolvasná, az az F1 23 videójáték hivatalos weboldalára mutat, köztudottan nagy gamer hírében áll Leclerc.

A jegye a 16F székre utal, ami a rajtszáma plusz a Ferrari rövidítése. A referencia kód, vagyis a 1NCI3N7, az „incident” szóra utal, amely Leclerc egyik mémmé vált mondatából való, még a gokartos idejéből.

A Senna-sorozat színésze is ott volt a Sao Pauló-i Nagydíjon!

 

Forrás :