fbpx

Norris kihívná a hóra Verstappent

Lando Norris optimista olyan tekintetben, hogy a McLaren szerinte a következő évben a Red Bullnak és Max Verstappennek adna némi fejfájásra okot.

A brit a São Paulo-i Nagydíjon elért második helyezéssel folytatta remek sorozatát, amivel az ötödik helyre lépett előre a versenyzői tabellán. Norris a verseny elején támadást indíthatott Verstappen ellen, mielőtt a holland átvette volna azt a fajta domináns irányítást az élen, ami az egész évben jellemző.

A McLaren figyelemre méltó fordulatot ért el idén, miután az első két futamon pont nélkül zártak, ám az Osztrák Nagydíjon bevezetett jelentős frissítőcsomag óta Norris a második legtöbb pontot szerezte a versenyzők között. Arra a kérdésre, hogy a McLaren tud-e olyan autót építeni jövőre, amellyel futamgyőzelmeket szerezhet, amikor a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak nyilatkozott, Norris így felelt:

„Talán. Mondtam Maxnak, hogy mióta megcsináltuk ezt a fejlesztést Ausztriára, én voltam a második legtöbb pontot szerző pilóta a rajtrácson, sőt, hiszem, mi voltunk a második legtöbb pontot szerző csapat, potenciálisan. Természetesen hatalmas lépéseket tettünk előre, ugyanakkor, ha figyelembe vesszük, hogy a Red Bull elleni harcról beszélünk, azt hiszem, ez még mindig igen jó dolog, amit idén elértünk. A Forma-1 valaha volt egyik legjobb pilótájáról beszélünk, az egyik legdominánsabb autóban, és nyilvánvalóan ez egy jó párosítás. A dolgaik jól működniük együtt, de egy olyan srácról beszélünk, aki 17 győzelmet szerzett, az F1 történetének egyik legdominánsabb évében.

Az, hogy onnan, ahol Bahreinben voltunk, közel kerültünk és arról beszélünk, hogy egy Red Bull-lal fogunk harcolni, szerintem nagyon jó jel nekünk, és tudjuk, hogy jövőre még rengeteg dolog vár ránk. Tehát izgatott vagyok. Ez a gondolat már megvan, de még elég távoli. Nem akarok most erre gondolni, nincs értelme jövő évig ezen agyalni, de optimista leszek, és hiszek abban, hogy csapatként képesek leszünk rá.”

Norris posztolt, Alonso azonban kijavította a mclarenes kommentjét

Forrás :