fbpx

Newey elárulta, hogy valójában mennyit is foglalkozik a Red Bull F1-es autójával

Adrian Newey elárulta, hogy mivel a többi időt a márkával kapcsolatos projektekre fordítja, így nagyjából csak annak 50%-át tölti a Red Bull F1-es csapatával.

A legendás sztárdizájnert az F1-es autók tervezésének egyik legnagyobbjaként tartják számon, hiszen összesen 12 konstruktőri bajnoki címet nyert olyan csapatoknál, mint a Williams, a McLaren és legutóbb a Red Bull. Newey nemrég írt alá szerződéshosszabbítást az energiaitalosokkal, amely „hosszú távon” a csapatnál tartja, miután korábban a RacingNews365-nek elmondta, hogy nem tervezi, hogy egyhamar visszavonul. A The Telegraphnak adott friss interjújában Newey megerősítette, hogy napjainkban idejének „nagyjából 50%-át” a Red Bull F1-es projektjével tölti, de más projektek, köztük egy tengeralattjáró is leköti az idejét:

„Nehéz pontosan megmondani, de azt mondanám, hogy nagyjából 50 százalék lehet. Azt hiszem, annyiban vagyok némileg egyeduralkodó, hogy mostanra sikerült eljutnom egy olyan helyzetbe, hogy az F1-es mérnökcsapat nélkülem is procedurálisan működhet. Ez lehetővé teszi, hogy eléggé elkényeztetve legyek ahhoz, hogy bármilyen területbe belekapcsolódhassak, amihez csak kedvem tartja.”

Amellett, hogy Newey egy másik autós projektbe is bekapcsolódott a Red Bull-lal, egy tengeralattjáró tervezésére is felkérték. A projekt még Dietrich Mateshitz megbízásából készült, mielőtt tavaly év végén elhunyt, és a munka annak ellenére folytatódik, hogy a Titan tengeralattjáró nemrég nagy visszhangot kapott balesete miatt az év elején felrobbant.Newey ennyit fűzött ehhez:

„Nagy kár, hogy nem érhette meg a befejezést. Valójában egy kicsit ideges vagyok miatta! Még a Titan tengeralattjárónál a közelmúltban történt, nagy nyilvánosságot kapott balesete előtt is. De nagyon helyes módon a tengeralattjáró-szakértőkkel együttműködve csináljuk. Nem a mélytengereket célozzuk meg. Dietrich megbízása arról szólt, hogy olyat akart, amely könnyen mozgatható a magánszigetén, és amelyet különböző helyekről indíthat.”

Már lovaggá kellene ütni Adrian Neweyt?

Forrás :