fbpx

Ma van az évfordulója Kimi Räikkönen legendás mondatának

“Just leave me alone, I know what I’m doing!” vagyis „Csak hagyjatok békén, tudom, mit csinálok!”. A mondat, amit valószínűleg minden Forma-1 rajongó ismer.

2012. november 4-én hangzott el Kimi Räikkönentől, a rádión. Teljesen átlagos megszólalásnak szánta a finn versenyző, egyszerű üzenetnek a mérnöke számára, hogy épp ne zavarja mondandójával vezetés közben. Mégis a közönség azonnal felkapta a mondatot és pillanatok alatt mém, szállóige lett belőle. Talán azt sem túlzás mondani, hogy az Forma-1 történetének leggyakrabban idézett, legismertebb mondatát produkálta a Jégember. Persze ez csak feltételezés, nem támasztja alá tanulmány.

Räikkönen, aki akkoriban még nem volt jelen Instagramon, sőt semmilyen közösségi oldalon sem, és köztudott róla, hogy alapvetően nem szeret szerepelni.

A nem szándékosan indított „trendnek” azonban végül az élére állt, vagy mondhatjuk úgy is, hogy felült a vonatra, ha már tőle származik. Ugyanis pár nappal később 500 fekete póló érkezett az akkori Lotus csapat enstone-i gyárába, rajtuk az említett, önálló életre kelt mondattal. A pólókat Räikkönen küldte csapata dolgozóinak.

De mi is eredményezte ezt a mondatot?

Räikkönen a második helyen haladt a Lotusszal, Lewis Hamilton mögött. A 20. körben azonban Hamilton olajnyomás probléma miatt feladni kényszerült a versenyt, átadva így a vezetést Räikkönennek. Mikor aztán mérnöke rádión tájékoztatta a finnt arról, hogy hogyan áll hozzá képest a második helyen lévő Fernando Alonso, Räikkönen a fent említett mondattal közölte, hogy ne zaklassák őt, mikor az élen vezet.

Räikkönen megdöbbentette a közönséget válaszával