fbpx

Hamilton újabb kulisszatitkokat osztott meg Brad Pitt F1-es filmjéről

Lewis Hamilton komoly újdonságokat ígér, amelyek hamarosan érkeznek Brad Pitt Forma-1-es filmjével kapcsolatban, és amelynek ő a konzultánsa.

Elmondta, hogy a film új utakat jár majd be, miután a forgatás a hollywoodi sztrájkok miatt késlekedik. Hamilton segédkezett a Joseph Kosinski (aki a Top Gun: Maverick című filmért is felelős) által rendezett film produceri munkálataiban. A Las Vegas-i Nagydíj fontos szerepet kap a filmben az Apx GP csapat nyomán, akik egy valódi, módosított F2-es autót használtak.

A csapat a Brit Nagydíjon is forgatott a pályán. Pitt és „csapattársa”, a szintén színész, Damson Idris csatlakozott a versenyzőkhöz a rajtrács elején a nemzeti himnuszok eléneklésére néhány perccel a felvezető kör előtt – amit szintén lefilmeztek. Hamilton a médiának ennyit árult még el:

„A film hatalmas lépés azon irányba, hogy szélesítsük a látókörünket. Nagyszerű, hogy olyan dolgokba vágunk bele, amiket eddig még soha nem tettünk meg, tényleg azt hiszem, hogy elképesztő munkát végeznek. Igazán reflektorfényben lesz Vegas, és ez fontos szerepet fog játszani a filmünkben. Tényleg csak azon dolgozunk, amennyire csak tudunk, hogy ez a film hűen tükrözze ezt a legendás sportágat. A régit és a jelenlegit egyaránt.”

Hamilton a 2023-as Amerikai Nagydíj előtt beszélt minderről. Ez a második a három, az országban megrendezésre kerülő futam közül, mielőtt az F1-es cirkusz négy hét múlva Las Vegasba érkezik. A verseny része egy hosszabb amerikai etapnak. Ennek keretében Austin után egymást követő hetekben rendezik meg a Mexikóvárosi és a Sao Pauló-i Nagydíjat. Hamilton elégedett, hogy az F1 az Atlanti-óceánon túlra is kiterjesztette a márkát. Hangsúlyozta, hogy az Apx GP film fontos része lesz ennek a növekedésnek, és dicsérte az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali és a Liberty vezetője, Greg Maffei támogatását:

„Azt hiszem, ez valóban része a Liberty új vezetésének, a Stefano és Greg által végzett kiváló munkának. Nyitottak az új dolgok kipróbálására. Az a tény, hogy megengedték nekünk, hogy megcsináljuk ezt a filmet, és hogy engedményeket kaptunk olyan tekintetben, hogy egy extra csapat a pályán legyen, és forgathassunk ezekkel a filmsztárokkal, ilyen még nem volt korábban.”

Forog az APX GP film a Hungaroringen Brad Pitt nélkül is