fbpx

Verstappen megint üzent az őt kifütyülő szurkolóknak

Max Verstappen üdvözölte a rajongók ellenséges fogadtatását a Circuit of the Americas pályán az Egyesült Államok Nagydíján aratott győzelme után is.

A holland az 50. Forma-1-es futamgyőzelmét szerezte azzal, hogy egy izgalmas stratégiai csatában Austinban visszaverte a mercedeses Lewis Hamilton késői támadását. Verstappennek a mezőny többi tagja fölötti dominanciája azt jelentette, hogy az előző, katari futamon már megszerezett versenyzői bajnoki címét, kifütyüléssel fogadták. Előbb a 2009-es bajnok Jenson Buttonnal folytatott parc fermé-interjúját végezte el, majd fellépett a dobogóra, és átvette a trófeáját.

A közösségi médiában megjelent spekulációk szerint a fütyülések egy része Greg Abbott, Texas állam kormányzója ellen irányult, bár kitartott a teljes ceremónia alatt, amíg Verstappen az autótól a dobogóig eljutott, így ez azt mutatta, hogy a vitriol ellene irányult.

Hamiltont ezzel szemben a teljes hétvége alatt éljenezték, és mivel a kettejük közötti 2021-es rivalizálásóta a különböző futamokon feszes hangulatot teremtett, mindkét versenyzőt célba vették. Verstappennek a COTA-n egy másik tényező az volt, hogy a mexikói szurkolók nagy számban jelentek meg, hogy csapattársát, Sergio Perezt támogassák, mivel kapcsolatuk az elmúlt két szezonban olykor megromlott. A Viaplay NL kérdésére, hogy nem volt-e idegesítő a fújolás, Verstappen nevetve így válaszolt:

„Nem, dehogy. Végül is én vagyok az, aki hazaviszi a serlegeket, szóval minden rendben van velem!”

Az F1 jövő hétvégén a Mexikói Nagydíjra megy át, ahol valószínűleg hasonló helyzet alakulhat ki. Arra a kérdésre, hogy számít-e ellenségesebb fogadtatásra az Autodromo Hermanos Rodriguezen, Verstappen így felelt:

„Akkor is még mindig én vagyok az, aki hazaviszi a trófeákat.”

Ricciardo számára már nem élet-halál kérdése az F1, de nem mondana nemet egy Red Bull ülésre

Forrás :