fbpx

Betolt egy felest, majd pole pozíciót szerzett az F1-es pilóta

Egy F1-es ikon bevallotta, hogy kevesebb mint egy órával a pályára gördülése előtt alkoholt fogyasztott.

David Coulthard meggyónta, hogy az 1995-ös Olasz Nagydíj időmérője előtt besnapszozott. A legendás skót, aki akkoriban a Williams versenyzője volt, és sikerült megszereznie a pole pozíciót annak ellenére, hogy ez a verseny az újonc szezonjában történt. A verseny előtti piálós kaland ellenére Coulthardnak sikerült a Williams autóját a pole pozícióba juttatnia a Benetton pilótája, Michael Schumacher, valamint csapattársa, Damon Hill előtt, aki Gerhard Berger mögött a negyedik helyen zárta a kvalifikációt. Coulthard a Formula For Success podcastban a korábbi Ferrari-pilótával, Bergerrel történt esetről így nyilatkozott:

„Behúzott a csőbe és meggyőzött arról, hogy Monzában az időmérő előtt hagyomány, hogy snapszozunk. Fiatal, befolyásolható versenyző voltam, ő pedig nagydíjgyőztes. Ott volt vele Niki Lauda is. Persze, ezt együtt találták ki, én pedig nem akartam nemet mondani. Elővettek három kis poharat, amelyekben úgy nézett ki, hogy snapsz volt. Az biztos, hogy ők vizet ittak. Nekem meg snapszot adtak. Ez körülbelül fél órával az időmérő  előtt történt. Megittam, kimentem, és pole pozícióba kerültem. Meglett a pole!”

Sajnos Coulthard számára a pole pozíció megszerzésének öröme a verseny napjára hamar elszállt. A fiatal brit az Ascari sikánban az felvezető körben kínos módon kipördült a pályáról, és ezzel ki is esett az eredeti rajthelyéről. Szerencséjére a versenyt az első körben leállították, így Coulthardnak volt ideje újra versenybe szállni a B-specifikus autóval, amelyet csapattársának, Hillnek készítettek fel. Mivel nem volt még teljesített versenykör, az újraindításnál újra elfoglalhatta a pole pozíciót. Coulthard második próbálkozása, hogy az élre álljon, sokkal simábban ment, mint először, mielőtt a Williams autójának kerékcsapágya meghibásodott volna, és ezzel végleg kiesett a versenyből. A karma azonban Bergerre is kihatott, miután a Ferrari pilótája a kvalifikáció előtt megrendezte a snapszos ökörködését.

Az osztrák örökölte meg a vezetést Coulthardtól a szerencsétlen kiesése után, de az első boxkiállások után ő maga is kiesett, amikor csapattársa, Jean Alesi autójának kamerája leesett és tönkretette a mögötte haladó Berger felfüggesztését. Végül Coulthard honfitársa, Johnny Herbert szerezte meg az Olasz Nagydíjon a győzelmet.

Coulthard viccesen bejelentkezett Ricciardo helyére, Horner válasza zseniális!

Forrás :