fbpx

Hamilton szíve majd megszakad az izraeli és palesztinai áldozatok miatt

Lewis Hamilton, a Forma-1 hétszeres világbajnoka pénteken a Gázában zajló háború befejezéséért könyörgött, mondván, „megszakad a szíve az ártatlanul elvesztett életekért”.

Hamilton, akinek 34,9 millió követője van az Instagramon, a Meta tulajdonában lévő platformon, így fogalmazott:

„Megszakad a szívem az Izraelben és Palesztinában elvesztett ártatlan életekért, és mindazokért az életekért, akik örökre megváltoztak. A folyamatos szenvedés és veszteségek mértéke valóban lesújtó, de semmi sem indokolja ártatlan emberek – különösen gyerekek – szándékos célba vételét. Ez nem fogadható el. Most jobban, mint bármikor, össze kell fognunk. A sok fájdalom és gyász miatt közös erővel nyomást kell gyakorolnunk a vezetőinkre, hogy tegyenek meg mindent, amit csak tudnak, hogy megtalálják a módját annak, hogy véget vessenek ennek. Nem nyugodhatunk addig, amíg a térségben minden gyermek biztonságban nem lesz.”

A 38 éves Hamilton, aki legutóbb 2020-ban nyert F1-es bajnoki címet, több linket is feltett az Instagram-sztorijába, köztük a Vöröskeresztét, hogy adományozásra szólítsa fel az embereket.

Az október 7. óta izraeli bombázások és blokád alatt álló Gázában a konfliktus akkor kezdődött, amikor a Hamász elindította az Al-Aksza áradat hadműveletét, egy többoldalú meglepetésszerű támadást, amely rakétakilövések sorát és Izraelbe való beszivárgást jelentette szárazföldön, tengeren és levegőben. Azt állították, hogy a behatolás megtorlás volt az al-Aksza mecset megrohamozásáért és az izraeli telepesek által elkövetett növekvő erőszak miatt.

Az izraeli hadsereg ezután megindította a Vas kardok hadműveletét a Hamász gázai övezeti célpontjai ellen, valamint fokozta a rajtaütéseket és letartóztatásokat a megszállt Ciszjordániában. Az izraeli ostrom miatt a Gázai övezet 2,3 millió lakosa kevés élelemmel, vízzel, üzemanyaggal és orvosi ellátással bír. A palesztin enklávé elleni izraeli támadásokban eddig legalább 4137 palesztin halt meg, míg izraeli oldalon több mint 1400-an.

Hamilton szerint helytelen, hogy csak „fehér férfi” vezetők vannak az F1-ben

Forrás :