fbpx

Verstappen elárulta, hogy az a célja, mint Valentino Rossinak

Max Verstappen jelezte, hogy amikor visszavonul a Forma-1-ből, szeretné utánozni Valentino Rossi GT Racingre történt átállását.

A holland a Katari Nagydíjon megszerezte harmadik világbajnoki címét, és az idei szezonban 17 futamból a 14. győzelme elég volt ahhoz, hogy egy győzelemre megközelítse a tavaly felállított egy idényre vonatkozó rekordot. Verstappennek 2028 végéig van szerződése a Red Bull-lal, és jelezte, hogy nem valószínű, hogy olyan sokáig hosszabbítana a sportágban, mint riválisai, Lewis Hamilton vagy Fernando Alonso – mindketten jóval a 40-es éveikben vonulnak majd vissza.

A motoros legenda Rossi 2021 végén váltott két kerékről négyre, és most a GT World Challenge Europe-ban versenyez a Team WRT színeiben. Arra a kérdésre, hogy 10 év múlva is láthatjuk-e még a versenypályán, Verstappen a Gazzetta dello Sportnak így felelt:

„Kevesebb… Ugyan tovább fogok versenyezni, de nem F1-es nagydíjakon. Jó lenne úgy tenni, mint Valentino Rossi, szeretem nézni a versenyeit a GT-ben, egy olyan kategóriában, amiben érdekelt vagyok, mert saját autóval neveztünk. Mindent megnyert a MotoGP-ben, amit csak tudott, elképesztő karrierrel, és most jól érzi magát, miközben továbbra is keményen dolgozik és újra nyerni akar. Azt hiszem, valami hasonlót fogok csinálni a jövőben.”

Prost szerint Verstappen tovább fog dominálni

Forrás :