fbpx

Berger szerint Piastri újradefiniálta az F1-es újonc fogalmát

Egy olyan lenyűgöző újonc, mint Oscar Piastri, megtöri a klasszikus Forma-1-es narratívát, állítja a korábbi F1-es legenda, Gerhard Berger.

A fiatal ausztrál Katarban a mclarenes csapattársa, Lando Norris és Max Verstappen mellett állhatott a dobogóra, és a Corriere dello Sport napilap szerint ez „a jövő dobogója”. A ma kiemelkedő embere azonban egyértelműen az új háromszoros világbajnok Max Verstappen. Az osztrák Berger a Servus TV-nek lelkesen beszélt róla:

„Lenyűgöző és szenzációs, ahogy ez a fickó ennyi futamot az élen fejez be – a legkisebb hiba nélkül. Emellett egyszerűen elképesztően szimpatikus srác. Igen kevés olyan versenyzőt láttam, mint ő – mindig válaszol, mindig türelmes és kedves. Max ízig-vérig remek srác.”

Berger szerint azonban most egy lenyűgöző új generáció tör utat magának – és az egyikük a bemutatkozó szezonját tölti a mezőnyben, és még csak 22 éves:

„Régebben mindig az volt a mondás, hogy egy, két vagy három évig kell vezetned a Forma-1-ben, hogy mindent megszokj. Sajnálom, de ez egyszerűen hülyeség! Csak ülj be és vezess. Max Verstappen egyből gyors volt, Lando Norris szintén, azonnal, most pedig Piastri. Ők kiemelkedő tehetségek.”

Berger úgy véli, hogy a Mercedesnél is izgalmas helyzet alakult ki, a sokkal fiatalabb George Russell az elsőségért küzd Lewis Hamiltonnal – ami múlt vasárnap az első kanyarban történt ütközésükben csúcsosodott ki:

„Meglepett, hogy bizonyos tévécsatornák zavarba jöttek emiatt. Teljesen világos volt, hogy ki a hibás. Ami tetszett, hogy Hamilton később bocsánatot kért. Az, hogy egy ilyen helyzet után ki tud állni és vállalja a felelősséget, lenyűgöző.”

Megváltoztak Ricciardo szexuális szokásai Berger lányának hatására

Forrás :