fbpx

Berger szerint nem elég edzett az, aki rosszul lett Katarban; Verstappen és Hamilton bírták a strapát

Gerhard Berger visszautasította azt a felvetést, hogy az F1 irányító testületének be kell avatkoznia a versenyzők egészségének védelme érdekében az extrém hőségben.

Több versenyző valóban küszködött a Katari Nagydíj alatt, ami a sisakba hányást, extrém kiszáradást jelentett. George Russell szerint több versenyzője is elismerte, hogy „közel állt az ájuláshoz”, ám Lance Stroll elvileg tényleg el is ájult egy rövid időre az autóban.

Erre reagálva az FIA vállalta a felelősség egy részét, és elismerte, hogy annak ellenére, hogy „élsportolók”, „nem várható el tőlük, hogy olyan körülmények között versenyezzenek, amelyek veszélyeztethetik az egészségüket vagy a biztonságukat”.

Az FIA orvosi bizottságának közelgő ülésén különböző ötleteket vitatnak meg, többek között a versenyek ütemezését, a „versenyzőknek szóló útmutatást” és a pilótafülke jobb szellőzését.

Az egykori F1-es versenyző, Gerhard Berger azonban kevéssé szimpatizál ezzel a gondolattal.

„Nekünk is ugyanez volt a helyzet” – mondta a Ferrari és a McLaren egykori versenyzője a Servus TV-nek.

„Ezúttal úgy tűnik, a fiúk a végsőkig hajtották magukat, de ez egyszerűen kondíció kérdése. Ha jó formában vagy, nem leszel beteg.”

A Forma-1-es versenyzők manapság, általánosságban véve fittebbek, mint a 80-as és 90-es években versenyzők, és az osztrák Berger – aki most 64 éves – elismeri, hogy McLaren-es csapattársa, Ayrton Senna fittebb is volt nála.

„Ez kondíciós és keringési probléma” – mondta, mikor a versenyzők múlt hétvégi katari állapotáról kérdezték.

„Ha megkérdezel egy Verstappent vagy egy Hamiltont, ők még ilyen hőmérsékleten sem lesznek rosszul. Mert ez egy olyan tényező, amit a radaron kell tartanod, ha nyerni akarsz.”

„Ami engem illet, én is gyakran voltam a határon, különösen a pályafutásom első felében. És menedzselnem kellett a határaimat. Egy forró adelaide-i versenyen az utolsó körökben csökkentenem kellett a sebességemet, hogy ne kerüljek olyan helyzetbe, mint amilyet most láttunk. És ennek következtében természetesen helyeket veszítettem” – mondta Berger.

„Gyakran éreztem magam rosszul, mert nem voltam elég jó kondícióban.”

Ocon olyan elszánt, hogy inkább meghalna, mintsem feladja!

Forrás :