fbpx

Jövőre irány Bécs! A „szomszédba” költözik a nagyszabású Forma-1-es kiállítás

A Forma-1 és az F1 Exhibition ma bejelentette, hogy Bécs lesz a következő város, amely a Formula 1® kiállításnak otthont ad.

Az innovatív kiállítás 2024. február 2-án nyitja meg kapuit, és késő tavaszig tart majd, a METAStadtban, Bécsben.

Miután a sikeres madridi bemutatkozást követően az F1 Exhibition Spanyolország legnagyobb kiállításává vált 2023-ban, a Formula 1 Exhibition az osztrák fővárosba látogat, hogy egy magával ragadó élményt nyújtó kiállítással fogadja a látogatókat. Az F1-es élményt hat, 3000 m2-en elterülő, speciálisan kialakított teremben lehet majd megtapasztalni.

A látogatók a „Volt egyszer egy Forma-1” című kiállításon keresztül indulnak útjukra, ahol korábban nem láthatott fotók a sportág legikonikusabb és legmeghatározóbb pillanataiba kalauzolják el a rajongókat. A „Versenyzők és párbajok” című kiállításon a legikonikusabb versenyzőket és legendás versenyeket mutatják be a Forma-1 kezdete óta, majd a „Revolution By Design” című kiállítás következik, amely bemutatja a sportág áttörő innovációit, és feltárja az előttünk álló új technológiákat.

A „The Design Lab” egy F1-gyárba kalauzolja a látogatókat, mielőtt a „Survival”-ba lépnének, ahol Romain Grosjean 2020-as bahreini drámai balesete után kiégett Haas versenyautójának maradványai a sportág biztonsági innovációi előtt tisztelegnek. A show végül a „The Pit Wall”-ban ér véget, egy olyan látványos filmes és magával ragadó élménnyel, amely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy újra átéljék a Forma-1 történetének legnagyobb pillanatait.

Az elővételes jegyértékesítés október 23-án, hétfőn 10:00 órakor kezdődik, de a rajongók már most regisztrálhatnak az oeticket.com oldalon, hogy exkluzív értesítést kapjanak a jegyek biztosításához. Az általános árusítás október 25-én, szerdán 10:00 órakor kezdődik.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az első madridi Forma-1-es kiállításunk sikere után hihetetlenül izgatottan jelentjük be Bécset, mint az innovatív kiállítás második házigazdáját. Ausztriának nagy múltja van a Forma-1-ben, ezért nagyon örülünk, hogy a fővárosba is elhozhatjuk ezt a látványosságot, és az ország rajongói számára egy újabb lehetőséget biztosítunk a kapcsolatteremtésre, és hogy élvezzék a sportág gazdag történelmét és örökségét.”

Timothy Harvey, a Formula 1® kiállítás vezető kurátora és producere hozzátette: „Izgatottan és örömmel töltött el bennünket a kiállítás Madridban elért sikere. Az ambíció mindig is az volt, hogy ezt az egyedülálló kiállítást a lehető legtöbb emberhez eljuttassuk, ezért izgatottan várjuk, hogy a következő állomás a dinamikus Bécs legyen. A bécsi kiállításon új kiállítási tárgyak és élmények is várják a látogatókat.”

Dieter Semmelmann, a SHOW FACTORY vezérigazgatója így nyilatkozott: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Forma-1 kiállítással tovább erősíthetjük Bécs és a METAStadt szerepét, mint látványos és népszerű kiállítások helyszínét. Ez a kiállítás egyedülálló élményt nyújt, és minden bizonnyal egész Európából elhozza a Forma-1 rajongókat Ausztriába.”

Verstappen szerint az összes „Év sportolója” díj hülyeség

Forrás :