fbpx

Daniel Ricciardo az elsőszámú jelölt Sérgio Pérez helyére

Noha Sergio Pérez papíron jövőre is a Red Bull versenyzője lesz, az idei gyenge teljesítménye miatt a csapat vész forgatókönyvekkel is készülhet. Egyik ilyen opció akár egy szezon közbeni cserét is takarhat.

Mindezekről a Forma-1-es szakíró, Lawrence Barretto írt a széria hivatalos weboldalán. Szerinte ugyanis kérdés nélkül a rutinos ausztrált ültetnék be a mexikói helyére.

„Sergio Pérez nyomás alatt van a Red Bullnál, kicsit több pontot szerzett csupán, mint Verstappen pontjainak a fele. 177 pont a hátránya, annak ellenére, hogy a mezőny legerősebb autója van alatta. A források szerint Ricciardo lenne a Red Bull első számú választása, ha szükség lenne Pérezt leváltani, akár a következő szezon közben vagy az évet követően.” – fogalmazott.

A többszörös futamgyőztes ausztrál a tavalyi McLarenes távozása után tért vissza a Red Bull kötelékébe, amelyhez 2018-og tartozott. Először tartalékpilótaként, majd Nyck de Vries menesztése után az AlphaTauri állandó ülését kapta, de Zandvoortban kézközépcsont törést szenvedett, így azóta Liam Lawson helyettesíti őt.

Ennyi futamon ül még Ricciardo helyén Lawson

Forrás :