fbpx

Sargeant 2024-re is élvezi a Williams támogatását, hiába a pletykák

A Williams újabb világos jelét adta annak, hogy Logan Sargeant nem lesz leváltva a szezon végén.

Versenyülése a remek formában lévő Alex Albon mellett az utolsó üres hely a 2024-es rajtrácson, és a 22 éves amerikai Sargeant az utóbbi időben sokat hibázott. A csapatfőnök James Vowles a Blicknek néhány napja Suzukában ennyit mondott:

„Az idény végéig lehetőséget adunk Logannek a bizonyításra. Más versenyzőknek, akikre épp gondolni tudok, két évet adtak erre.”

Itt valószínűleg a Haastól menesztett, Mick Schumacherre utalt, aki tárgyal arról, hogy 2024-re az Alpine-nal az endurance világbajnokságba szerződjön. Sargeant helyével a jól kitömött brazil újoncot, Felipe Drugovichot is összefüggésbe hozták – de Sargeant legutóbbi, Japánban történt balesetei után Vowles megvédte őt:

„Sargeant úgy teljesítette a három edzést Suzukában, ahogy azt vártam tőle. A Q1-es körén majdnem annyira gyors volt, mint Alex, a balesetéig. Ez azt mutatja, hogy megvan a sebessége.”

Sargeant a maga részéről elismerte, hogy a Williams utasításai szerint „folyamatos fejlődést” kell mutatnia minden futamon „mostantól a szezon végéig”.

A csapat járműteljesítményért felelős főnöke, Dave Robson úgy gondolja, hogy eleget tesz a feladatnak – a nagy visszhangot kiváltó balesetek és a jövő évi rajtrács utolsó, még meg nem erősített versenyülésével kapcsolatos spekulációk ellenére. A francia Auto Hebdonak így fogalmaz:

„Nyilvánvalóan ez teszi fel őt a címlapokat, nemde? Azt hiszem, a balesetei egy kicsit elfedték az egyenletes teljesítményét. Japánban a hétvégén nagyon jól ment. Suzuka egy igazán kemény pálya, és pénteken elég jól ment, ami biztos alapot adott neki a szombati napra. Aztán az autója elvesztése a kvalifikáció első köre utolsó kanyarjában tényleg egy kisebb hibának volt köszönhető. Csak abban a kanyarban, amint a fűre érsz… igazán nagy kár volt. Ugyanakkor azt hiszem, joggal mondhatjuk, hogy a Zandvoort óta történt esetei elhomályosították az addigi konstans fejlődését.”

Lawson kizárja azt, hogy esetleg kölcsönadnák 2024-re a Williamsnek

Forrás :