fbpx

Pérez „mentális edzőt” fogadott fel és már újra 100%-os

Sergio Pérez bevallotta, hogy idén „mentális edzőt” fogadott fel, mivel egyre nagyobb nyomás nehezedett rá, a domináns Max Verstappen csapattársaként.

Sokan úgy vélik, hogy bár a mexikóinak aláírt szerződése van 2024-re, ez mégsem garancia a maradására.

„Amikor elkezdődött a szezon, az autó tökéletesen megfelelt nekem” – mondta a 33 éves Pérez a De Limburger című lapnak.

„De az autók fejlődnek a szezon során. Miami után lejtmenetbe kerültem. Lett egy másik autóm, ami nem igazán feküdt nekem.”

„Aztán néhányszor nem sikerült bejutnom a Q3-ba, ami kihatott az önbizalmamra, és sokkal lassabban vezettem. Pedig az elején még a világbajnoki címért versenyeztem.”

„Ez nagyon nehéz volt. Mert amikor egy topcsapatnál vezetsz, a teljesítménykényszer rohamosan nő” – mondta Pérez.

A lehangoló és balszerencsés Japán Nagydíj ellenére Pérez azonban ragaszkodik ahhoz, hogy fejlődött azóta.

„Az önbizalmam akkor tért vissza, amikor rájöttem, hogy az év korábbi szakaszában egyedül is nyertem futamokat” – mondta. „Ki merem jelenteni, hogy most már újra 100 százalékos vagyok.”

„És újra meg vagyok győződve arról, hogy jövőre lesz esélyem a világbajnoki címre.”

Ugyanakkor elismeri, hogy a 2023-as küzdelmei a versenypályán kívül is érezhetőek voltak.

„A Forma-1 az én sportom, az életem, a szenvedélyem” – mondta Pérez. „Amikor ilyen nehéz dolgod van a munkahelyeden, nehéz vidámnak lenni otthon a feleségeddel és a gyerekeiddel.”

„Ezért fogadtam fel egy mentális trénert, mert a családom megérdemli, hogy otthon egy vidám apa legyen jelen. A trénerrel együtt azon dolgoztam, hogy otthon, de versenyzőként is önmagam legjobb verziója legyek.”

Mindezek tükrében elhessegeti azokat a gondolatokat, amelyek a versenyzői ülését firtatják.

„Hálás vagyok a Red Bullnak, amiért lehetőséget adtak nekem, hogy egy topcsapatnál versenyezhessek” – mondta a mexikói. „Elvégre olyan versenyző vagyok, aki nem a saját programjukból érkezett.”

„Nagyszerű lenne, ha itt fejezhetném be a pályafutásomat. De ennek a csapatnak a versenyzőjének lenni nem könnyű. A Red Bull másképp működik, mint a legtöbb csapat.”

„De éppen ezért olyan sikeresek.”

Perez vádja: a Red Bull autója Verstappennek épült

Forrás :