fbpx

Kellemetlen: A Williams lassan kifogy a pótalkatrészekből

Logan Sargeant legalább az idei szezon végéig megérdemli, hogy bebizonyítsa, megvan benne az, ami a Forma-1-ben kell, közölte a Williams csapatfőnöke, James Vowles.

Nincs azonban könnyű helyzetben egyik fél sem, mert az amerikai versenyző hasonló helyzetbe „tette” csapatát, mint tavaly Mick Schumacher a Haast. Sorozatos hibái már látványos anyagi kárt is okoznak a csapatnak, ráadásul lassan elfogynak a tartalék alkatrészek!

„Most olyan alkatrészeket használunk, amelyeket már legyártottak” – idézi Dave Robson, a csapat teljesítményfőnököt az Auto Motor und Sport. „Ez azt jelentheti, hogy egy-egy alkatrész esetében régi specifikációkat kell használnunk.”

„A logisztika és a fuvarozás is nehezebb, hogy hogyan juttatjuk el a pótalkatrészeket az egyes versenypályákra ezen a tengerentúli túrán.”

Vowles elismeri, hogy a pótalkatrészek kifogyása részben a csapaton is múlik.

„A gyártási lehetőségeink ugyanolyan szinten vannak, mint 20 évvel ezelőtt” – mondta. „Jelenleg csak két autoklávunk működik a szénszálas alkatrészekhez.

„Ahhoz, hogy az alkatrészkészletet a legújabb specifikációnak megfelelően felfrissítsük, ki kellene adnunk a megrendeléseket. Ez időbe és háromszor annyi pénzbe kerül” – magyarázta Vowles.

„Szeretném ezt, de jobb, ha a pénzt a 2024-es és 2025-ös autókba fektetjük.”

Sargeant: Nincs energiám a jövőmön gondolkodni