fbpx

30 éve húzta ki először a gyufát Häkkinen Sennánál

Mika Häkkinen első versenyét a McLarennél 1993-ban ezen a napon, a Portugál Nagydíjon teljesítette, miután Michael Andretti távozott a csapattól, mert az amerikai kiábrándító eredményeket ért el.

Hakkinen a McLaren tesztpilótájaként versenyülést kapott Estorilban, és nem sokat teketóriázott, hogy megmutassa képességeit, és a hétvége első szabadedzésén a csapattárs Ayrton Senna nyomába eredt. A második edzésen azonban a finn egyből túlszárnyalta a legendás brazilt, és a harmadik helyre kvalifikálta magát Damon Hill és Alain Prost utolérhetetlen Williamsei mögé. Mondani sem kell, hogy Senna kételkedni kezdett, és csodálkozott, hogy a fenébe tudta őt megelőzni a McLaren újonca. Az időmérő edzés végén odasétált Häkkinenhez, és megkérdezte tőle, hogy csinálta. A finn később így mesélte az esetet:

„Megmutattam neki a kezemmel a golyóimra mutatva: Tökösebb vagyok!” Ettől teljesen kiborult. Eléggé dühös lett, és folytatta, hogy elmesélje nekem a teljes karrierjét, a világbajnokságokat, amiket megnyert. A falhoz állított, majd azt mondta: Ne is próbálkozz…”

Senna és Zsiguli legendája az első Magyar Nagydíjon, a Hungaroringen, valamint egy sosem látott kép róla 1993-ból!

Forrás :