fbpx

Oroszország nem szakítja meg a kapcsolatot az F1 irányító szervével

Az orosz motorsport nem szakítja meg a kapcsolatát a Forma-1 irányító testületével.

Ezt a hírt Boris Rotenberg orosz milliárdos, Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi dzsúdós partnere és az SMP Bank társtulajdonosa közölte. Rotenberg irányította az SMP Racinget is – azt a motorsport leányvállalatot, amely még orosz versenyzőket is finanszírozott egészen a Forma-1-ig. Az SMP-t azonban most a nyugati országok szankcionálják az ukrajnai háború miatt, míg az FIA megszüntette az Orosz Nagydíjat, és követelte, hogy az orosz pilóták tagadják meg hazájukat, ha továbbra is versenyezni akarnak. Rotenberg azonban most azt nyilatkozta a Tass hírügynökségnek, hogy Oroszország nem fogja megtorolni az FIA-val való kapcsolatai megszakítását:

„Jelenleg a motorsportképzésünk alapjait teremtjük meg. Azért hoztuk ide a Formula 4-et, hogy a gokartból érkező gyerekek feljebb tudjanak lépni és tovább tudjanak fejlődni. Továbbra is az ázsiai országokra fogunk koncentrálni, és ott fogunk rendezvényeket tartani, mert az FIA ugyanezt teszi. Szóval nem vonulunk vissza – megvárjuk, miképp alakul a helyzet.”

Azt is elmondta, hogy Oroszország kizárása számos nemzetközi versenypiacról szimplán csak erősítette a versenyt az ország határain belül:

„Az összes versenyző, aki korábban Európában és a világ bármely táján versenyzett, most a mi bajnokságunkban versenyez. Az orosz pályaautós bajnokság hetedik szakaszában 119 autó és 119 versenyző volt, míg 2014-ben csak 35. Tehát a növekedés, látható.”

Egy őrült orosz LADA Nivával akart egyik lakótelepi házról a másikra átugratni, de balul sült el

Forrás :